Azuki pasulj sa pirinčem i povrćem

Ukoliko volite da eksperimentišete sa mahunarkama, isprobajte AZUKI PASULJ. Odličan je izbor za vegane budući da sadrži proteine, pospešuje varenje i unapređuje izgled kože. U novom receptu kombinovala sam ga sa integralnim pirinčem, rukolom i rotkvicama. Prijatno!

Sastojci:
1⁄2 šolje kuvanog azuki pasulja
1⁄2 šolje kuvanog integralnog pirinča
4 rotkvice
1 šaka ISC rukole
2-3 glavice crvenog luka
1 1⁄2 kašika susamovog ulja
1 kašičica limunovog soka
so po ukusu

Priprema:
1. Rotkvice i crveni luk iseckajte na polumesece.
2. Sve sastojke osim rukole servirajte u tanjir. Rukolu odvojeno začinite dresingom napravljenim od susamovog ulja, limunovog soka i malo soli, te je dodajte na tanjir.
3. Dodajte malo soli i na ostale sastojke, po vašem ukusu, a komadiće crvenog luka pospite preko integralnog pirinča. Prijatno!