Burgeri od lososa i baby spanaća

Sa burgerima ne možete pogrešiti, naročito ukoliko ih pravite od lososa i baby spanaća. Ova kombinacija je zaista ukusna, a može vas i brzo zasititi. Servirajte ih uz dresing i sveže povrće, poput matovilca. Konkretna uputstva za pravljenje ovog jela potražite u nastavku. Uživajte!

Vreme pripreme: 30 minuta
Količina: 4-6 porcija

Sastojci:
400 g divljeg lososa
1 šolja ISC baby spanaća, sitno seckanog
2 jaja
½ – ⅔ šolje bezglutenskih prezli
1 kašika crvene kari paste
1 kašika soja sosa
½ kašike kokosovog šećera
1 kašičica soli
½ kašičice mlevenog belog luka
kokosovo ulje za prženje

Sastojci za serviranje:
1 veza svežeg peršunovog lišća, sitno seckanog
1 manji krastavac, seckan na četvrtine
½ manje glavice crvenog luka, sitno seckanog

Sastojci za dresing:
2 kašičice paradajz koncentrata
2 kašike soja sosa
1 kašičica dižon senfa
1 kašičica sirovog organskog meda
1 kašičica maslinovog ulja
1 kašičica jabukovog sirćeta
prstohvat soli
prstohvat bibera
¼ dimljene paprike

Priprema:
1. Usitnite losos viljuškom, te ga pomešajte sa ostalim sastojcima (osim kokosovog ulja). Od dobijene smese rukom oblikujte burgere.
2. Zagrejte kokosovo ulje u tiganju na umerenoj temperaturi i poslažite burgere. Pecite ih 4-5 minuta sa svake strane, dok ne porumene.
3. Sve sastojke za dresing stavite u manju posudu, pa ih izmešajte viljuškom. Ostavite sa strane.
4. Prelijte burgere dobijenim dresingom, te ih servirajte uz sveže peršunovo lišće, krastavac ili neko drugo povrće po želji.
5. Poslužite i uživajte.