Čokoladni mafini od bundeve

Kada spojite ukuse čokolade i bundeve, te im dodate čia jaje, koje se pravi mešanjem čia semenki i vode, dobićete sjajnu smesu za mafine, kojima niko neće odoleti. Mafine možete praviti na milion i jedan način, od kojih god sastojaka, ali ova kombinacija je odličan izbor ukoliko želite pravu zimsku poslasticu. Recept potražite u nastavku.

Vreme pripreme: 35 minuta
Količina: 12 mafina

Sastojci:

Za čia jaje:
2 kašičice mlevenih čia semenki
3 kašike vode

Vlažni sastojci:
1 šolja pirea od ISC bundeve (Omekšajte bundevu na pari, te je izblendirajte.)
1⁄4 šolje kokosovog ulja, rastopljenog
1⁄2 šolje agave sirupa
1 kašičica ekstrakta vanile

Suvi sastojci:
1 1⁄2 šolja ovsenog brašna
1⁄2 šolje sirovog kakao praha
1⁄2 šolje kokosovog šećera
2 kašičice mešavine začina za medenjake
1 kašičica praška za pecivo
1⁄2 kašičice sode bikarbone
1⁄2 kašičice soli
2⁄3 šolje komadića crne veganske čokolade

Za dekoraciju:
1 kašičica kokosovog proteina
1 kašičica pirea od bundeve

Priprema:
1. U posudi umutite mlevene čia semenke i vodu, te mešajte dok se ne sjedine. Dobijenu smesu odložite sa strane nekoliko minuta kako bi se zgusnula.
2. U istu posudu dodajte sve vlažne sastojke i mešajte dok smesa ne postane glatka.
3. Zatim dodajte sve suve sastojke, osim komadića crne veganske čokolade i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
4. U dobijeno testo umešajte 1⁄3 šolje komadića crne veganske čokolade.
5. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama, sipajte testo u svaku od njih do dve trećine zapremine, te dodajte preostale komadiće crne veganske čokolade.
6. Pecite mafine u rerni na 180 °C oko 20-25 minuta.
7. Nakon što mafini budu gotovi, izvadite svaki iz kalupa, te ih ostavite da se ohlade.
8. Po želji pospite mafine proteinom kokosa, ukrasite kašičicom pirea od bundeve i uživajte.