Čokoladni mafini sa bananom i malinama

BANANA + MALINE u ČOKOLADNOM MAFINU – ima li bolje kombinacije? Napravite ovaj fantastičan desert što pre! U pitanju su mafini bez glutena, od ovsenog brašna, bademovog mleka i izlomljene crne čokolade. U nastavku potražite uputstvo kako se prave čokoladni mafini sa bananom i malinama.

Sastojci:
2 banane
1⁄2 šolje ISC malina
1 jaje (ili laneno jaje)
1 kašičica sode bikarbone
1⁄2 šolje kokosovog šećera
1⁄4 kašičice himalajske soli
1⁄2 kašičice čistog ekstrakta vanile
2 kašike istopljenog kokosovog ulja (obavezno istopiti ulje)
1⁄2 šolje organskog kakaoa u prahu
3⁄4 šolje ovsenih pahuljica
1 1⁄4 šolje bademovog brašna
1⁄4 šolje izlomljene crne čokolade
1⁄3 šolje bademovog mleka ili vode

Priprema:
1. U velikoj posudi viljuškom izgnječite banane i maline, dodajte obično ili laneno jaje (laneno seme i
voda), te dobro promešajte.
2. U istu posudu dodajte sodu bikarbonu, kokosov šećer, himalajsku so, vanila ekstrakt i kokosovo
ulje, te mešajte dok se sastojci ne sjedine.
3. Nakon toga u posudu dodajte sirovi organski kakao i ovsene pahuljice, te dobro promešajte.
4. U blenderu sameljite bademe i ovsene pahuljice kako biste dobili brašno, te ga postepeno sipajte
u činiju sa ostalim sastojcima i mešajte dok se ne sjedini. Potrebno je da testo bude vlažno. Ako
je suvo, dodajte malo bademovog mleka ili vode. Ako je previše vlažno, dodajte malo bademovog
brašna. Na kraju dodajte komadiće crne čokolade.
5. Razdelite testo u kalupe za mafine. Pecite na 190° C oko 20 minuta.
6. Nakon pečenja, mafine ostavite u tepsiji 10 minuta da se ohlade, te ih poslužite.