Čorba od batata i kikiriki putera sa spanaćem

Izuzetnog ukusa, bogata brojnim hranljivim sastojcima, laka za pripremu ova čorba od batata će vam postati omiljeno jelo. U nju sam, pored batata i kikiriki putera, dodala spanać, jer se trudim da u svaki obrok uvrstim zeleno lisnato povrće, budući da ono ima značajnu ulogu u jačanju imunološkog sistema.

Vreme pripreme: 40 minuta
Količina: 6-8 porcija

Sastojci:
2 kašike otopljenog kokosovog ulja
½ crnog luka, seckanog na kockice
1 halapenjo papričica, sitno seckana
2 čena belog luka, izgnječena
3 batata, oguljena i seckana na kockice
1 šolja paradajz pelata
1 ½ šolja nezaslađenog kokosovog mleka
2 šolje vode
1 kašičica soli
½ kašičice kurkume
½ šolje kikirikija, sitno seckanog
¼ šolje putera od kikirikija
1-2 šolje ISC spanaća, sitno seckanog

Priprema:
1. Zagrejte kokosovo ulje u velikoj šerpi na srednje jakoj temperaturi, te dodajte luk, beli luk i halapenjo papričicu. Dinstajte dok povrće ne omekša.
2. Zatim, u šerpu dodajte batat, paradajz pelat, kokosovo mleko, vodu, kikiriki, so i kurkumu. Kuvajte dok batat ne omekša.
3. Nakon toga dodajte spanać i puter od kikirikija. Kuvajte još 1-2 minuta.
4. Poslužite i uživajte.