Čorba od crnog pasulja

Ova čorba sa crnim pasuljem je najukusnija čorba koju sam u poslednje vreme probala. Da se razumemo – u konkurenciji nije i nikada neće biti pasulj sa rebarcima, jer ovo je next level. Baš je za ljubitelje ljutog ukusa, jer sam koristila chili papričice u koje sam se zaljubilaaa. Naravno, ako ne volite ljuto, izbegnite ovaj sastojak.

Sastojci za čorbu:
2 kašike kokosovog ulja
½ crnog luka, sitno seckanog
2 čena belog luka, mlevenog
½ crvene paprike, seckane na kockice
1 ½ kašičica kumina
prstohvat soli
prstohvat bibera
1 kašičica crvene čili papričice, sitno seckane
1 ½ šolja soka od paradajza
4 šolje vode
1 šolja (2 dl) crnog pasulja (prethodno potopljenog u vodi 12 sati)
½ šolje kukuruza
½ šolje graška

Sastojci za serviranje:
sok od limete
svež peršun, sitno seckan
crveni luk, seckan na kockice
avokado, seckan na kockice

Priprema:
1. U veliku šerpu sipajte kokosovo ulje, te dodajte beli i crveni luk, crvenu papriku, prstohvat soli i bibera. Dinstajte na srednje jakoj vatri 4-5 minuta uz često mešanje dok luk ne postane providan, a paprika ne omekša.
2. Dodajte kumin i crvenu čili papirčicu, te promešajte, kako bi se sastojci sjedinili. Zatim, dodajte sok od paradajza, vodu, crni pasulj, kukuruz i grašak. Promešajte, te pojačajte temperaturu i pustite da lagano proključa.
3. Kad proključa, smanjite temperaturu na najnižu i krčkajte poklopljeno 30 minuta ili duže, povremeno mešajući.
4. Poslužite sa sastojcima po želji i uživajte.