Kaserola od boranije i integralnog pirinča

Za savršenu kaserolu potrebni su vam miks povrća i žitarica, vatrostalna posuda i želja da svoje najmilije obradujete toplom, ukusnom gozbom. Predlažem vam da pomešate boraniju, celer, različite vrste pečuraka i integralni pirinač, a to sve začinite svežom majčinom dušicom, koja će ovom jelu pružiti poseban šmek. Kako se pravi kaserola od boranije i integralnog pirinča potražite u nastavku.

Vreme pripreme: 60 minuta
Količina: 6-8 porcija

Sastojci:
1-2 kašike maslinovog ulja
1⁄2 glavice crnog luka, srednje veličine, sitno seckane
3⁄4 šolje ISC celera u štapu, sitno seckanog
3 čena belog luka, sitno seckana
1⁄2 kašičice sveže majčine dušice, sitno seckane
prstohvat bibera
prstohvat soli
2 šolje sveže boranije
1 šolja integralnog pirinča
1 1⁄2 šolja bujona od povrća
350 g mešanih pečuraka po izboru

Sastojci za dekoraciju:
sveži listovi peršuna ili majčine dušice

Priprema:
1. Dinstajte crni luk i celer na maslinovom ulju oko 3-4 minuta dok ne omekšaju. Zatim dodajte pečurke, beli luk, majčinu dušicu, biber i so.
2. Dodajte boraniju i integralni pirinač. Sklonite sa ringle, pa dodajte bujon od povrća i mešajte dok se sastojci ne sjedine.
3. Prebacite dobijenu smesu u vatrostalnu posudu za pečenje. Pecite 45-55 minuta, dok tečnost ne ispari i pirinač ne omekša.
4. Ostavite da odstoji oko 10 minuta pre služenja. Ukrasite svežim peršunom ili majčinom dušicom.
5. Poslužite i uživajte.