Kaserola sa bundevom, pasuljem i prazilukom

Verujem da nema potrebe da vas mnogo nagovaram da isprobate ovu KASEROLU SA BUNDEVOM, PASULJEM I PRAZILUKOM. Kombinacija koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Pravi užitak za gurmane.

Sastojci za kaserolu:
300 g bundeve, oguljene i sitno seckane
2 kašike maslinovog ulja
2 velika praziluka, seckana
3-4 kašike svežeg, veganskog pesto sosa
400 g pasulja
200 ml nezaslađenog mleka od pirinča
2 kašike tapioka brašna
1 pakovanje heljdinih kora
kokosovo ulje i prstohvat morske soli za premazivanje kora
150 g miksa zelenog lisnatog povrća, preliveno sa malo maslinovog ulja, po želji

Sastojci za pesto sos:
2 šake svežeg bosiljka
10 oraha
50 ml maslinovog ulja
prstohvat soli

Priprema:
1. Zagrejte rernu na 200 °C. U tepsiju za pečenje stavite ulje, iseckanu bundevu, te prstohvat soli i bibera. Pecite 25-30 minuta dok komadi bundeve ne omekšaju. Na pola vremena ih okrenite kako bi komadi bundeve bili dovoljno pečeni sa obe strane.
2. Dobro razmutite 2 kašike tapioka brašna u pirinčanom mleku.
3. Za pripremu pesto sosa, sve sastojke za pesto dodajte u blender, te blendirajte oko 30 sekundi.
4. Zagrejte preostalo ulje u tiganju i propržite praziluk sa prstohvatom soli dok ne postane staklast i ne omekša, oko 5 minuta. Sklonite sa vatre, pa umešajte pesto koji ste prethodno napravili, te pasulj i mešavinu mleka i 2 kašike tapioka brašna. Blago promešajte. Tapioka će početi da se zgušnjava u toku mešanja.
5. Dodajte bundevu isečenu na kockice i sve to stavite u vatrostalnu posudu, koja će ići u rernu. Smesu rasporedite ravnomerno po dnu posude, a na vrhu poređajte zgužvane kore. Kore premažite kokosovim uljem i blago posolite. Kaserolu ostavite da se peče oko 20 minuta na 200 °C ili dok ne porumeni po koricama.