Kremasta palenta sa šampinjonima

Kada smo pre 3-4 nedelje fotkali nove recepte za sajt, ovo jelo sam isto veče servirala kumovima da isprobaju. Veoma im se dopalo, te imate moju preporuku da ovaj recept iskoristite da oduševite goste. Javite mi utiske, a u komentarima napišite kako vi najčešće jedete palentu?

Sastojci:
2⁄3 šolje palente
2 dl vode
1⁄2 kašičice soli
1 kašičica kokosovog ulja
1 šaka ISC šampinjona, seckanih uzdužno
so, biber i crvena tucana paprika po ukusu
1 kašika mikrobilja po izboru

Priprema:
1. U šerpi prokuvajte vodu, te dodajte palentu i so, često mešajući.
2. Nakon što palenta krene da se zgušnjava, poklopite šerpu poklopcem, te sklonite s tople ringle.
3. U tiganju zagrejte kokosovo ulje, te prodinstajte oprane i uzdužno iseckane šampinjone. Začinite ih
solju, biberom i crvenom tucanom paprikom po ukusu.
4. Na tanjir servirajte palentu, preko nje šampinjone, a po vrhu jelo pospite mikrobiljem.