Letnje rolnice sa povrćem i umakom od kikirikija

Šareno povrće, bogato nutrijentima, namamiće vas da ove letnje rolnice pojedete za tren oka. Izuzetno su hranljive, a istovremeno lagane. Ja sam ih upotpunila kremastim umakom od kikirikija, u koji sam dodala komad đumbira, radi dodatne doze osveženja. Recept potražite u nastavku.

Vreme pripreme: 30 minuta
Količina: 3 porcije

Sastojci:
6 pirinčanih rolnica
2-3 šargarepe, seckane na štapiće
½ krastavca, seckanog na štapiće
½ ISC paprike, očišćene i iseckane na štapiće
¼ glavice crvenog kupusa, rendanog
1 šolja matovilca
1 šolja tofu sira, seckanog na štapiće
1 šaka svežih listova nane
1 šaka svežih listova bosiljka
1 šaka svežeg peršunovog lišća

Sastojci za premazivanje pirinčanih rolnica:
3 kašike jabukovog sirćeta
1 kašičica agava sirupa
2 kašike vode

Sastojci za umak od kikirikija:
¼ šolje putera od kikirikija
2 kašike agava sirupa
2 kašike vode
1 kašika soja sosa
1 cm svežeg korena đumbira, rendanog
sok od 1 limete
1-2 kašike jabukovog sirćeta (opciono)
1 kašičica tucane crvene paprike (opciono)

Priprema:
1. Da biste napravili umak od kikirikija, pomešajte sve sastojke u blenderu i blendirajte ih dok ne dobijete smesu glatke teksture. Ostavite sa strane.
2. U manjoj činiji pomešajte jabukovo sirće, agava sirup i vodu, a zatim pripremite četkicu za premazivanje rolnica.
3. Postavite pirinčanu rolnicu na čistu radnu površinu i svaku sa obe strane premažite mešavinom sirćeta, javorovog sirupa i vode. Poslažite sastojke po dužini redosledom koji želite. Predlažem vam da počnete sa matovilcem, zatim slažite crveni kupus, šargarepu, krastavac, papriku, tofu sir i začinsko bilje. Nakon toga, počnite da rolate pirinčanu rolnicu, preklapajući povrće. Ponavljajte postupak dok ne upotrebite sve sastojke.
4. Poslužite rolnice uz umak od kikirikija i uživajte.