Ovsena kaša sa jabukama, malinama i cimetom

Ovo je još jedna ovsena kaša u nizu, koja vam može poslužiti kao jelo koje ćete brzo pripremiti za doručak. Maline, jabuke i cimet su odlična kombinacija, koja će vas zasladiti, ali i zasititi. Za puniji ukus dodajte kašiku putera od lešnika i komadiće crne veganske čokolade.

Vreme pripreme: 20 minuta
Količina: 1 porcija

Sastojci:
⅓ šolje ovsenih pahuljica
1 šolja nezaslađenog bademovog mleka
1 jabuka, seckana na manje komade
1 šolja vode
½ kašičice cimeta
½ šolje ISC malina, svežih
1 kašičica agava sirupa

Sastojci za serviranje (opciono):
1 kašika putera od lešnika
1 kašičica veganske crne čokolade, rendane
½ kašičice konopljinog proteina

Priprema:
1. U manju šerpu sipajte nezaslađeno bademovo mleko i ovsene pahuljice, te kuvajte na umerenoj temperaturi oko 3-4 minuta.
2. U drugu šerpu dodajte šolju vode i komade jabuke. Pospite ih cimetom, te kuvajte na umerenoj temperaturi nekoliko minuta, dok jabuka ne omekša.
3. Kuvanu ovsenu kašu sipajte u manju posudu, te dodajte komade kuvane jabuke, sveže maline i kašičicu agava sirupa.
4. Po želji dodajte puter od lešnika, komadiće crne veganske čokolade i protein konoplje.
5. Poslužite i uživajte.