fbpx

PURPLE PREMIUM PROGRAM 22-26.4.

Palenta sa rukolom

Na koji način pripremate palentu i sa čim je jedete? Ja sam je nekada konzumirala sa jogurtom ili kiselim mlekom, a kada sam isključila mlečne proizvode iz ishrane, dugo sam tražila alternativu kako bih ovaj doručak učinila ukusnijim. Tako sam kreirala recept, i uz rukolu začinjenu ekstradevičanskim maslinovim uljem i bundevinim semenkama, dobila fantastičnan obrok. Od sada palenta sa rukolom mi je omiljena!

Sastojci:
⅔ šolje palente
2 dl vode
1 šaka bundevinih semenki
1 veća šaka ISC rukole
1 kašika ekstradevičanskog maslinovog ulja
1 kašičica limunovog soka
½ kašičice soli

Priprema:
Sipati vodu i ⅓ kašičice soli u šerpu i sačekati da provri. Smanjiti temperaturu i postepeno dodavati palentu, konstantno mešajući. Kada se palenta zgusne, pomeriti šerpu sa ringle. Nakon toga, priremiti dresing od maslinovog ulja, limunovog soka i soli. Začinite rukolu u zasebnoj činiji, a potom je stavite na vrh palente koju ste servirali na tanjir. Po vrhu rukole pospite bundevine semenke.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 0 Prosečna ocena: 0]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

100 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.