Palenta sa šlagom od indijskog oraha i višnjama

Ovaj recept posvećujem svim MAMAMA, dečici, ali i ostalima koje vole da jedu palentu za doručak. Ja je obožavam. Evo slatke varijante uz kombinaciju sa višnjama i šlagom od indijskog oraha, ako vam je dosadilo da je jedete slanu. U nastavku potražite kako se pravi palenta sa šlagom od indijskog oraha i višnjama.

Sastojci:
1 šolja palente
2 šolje vode
1 kašika agava sirupa
1⁄2 šolje višanja

Za šlag od indijskog oraha:
3⁄4 šolje indijskog oraha, potopljenog preko noći u vodi ili kuvanog 15 minuta ukoliko prethodno nije
potopljen
2-3 kašike vode
1 kašika limunovog soka
2 kašičice agava sirupa

Priprema:
1. U blenderu sjedinite indijski orah, 2-3 kašike vode, limunov sok i agava sirup, te blendirajte dok ne dobijete konzistenciju šlaga.
2. U međuvremenu, u šerpi prokuvajte vodu, a potom postepeno dodajte palentu, uz konstantno mešanje.
3. Dodajte kašiku agava sirupa u palentu, te palentu servirajte u činiju. Preko palente dodajte šlag od indijskog oraha, kao i višnje, te uživajte u ovom slatkom doručku ili desertu.