Pasta sa šampinjonima, spanaćem i đumbirom

PASTA LOVERS, here we go!!! Za početak marta pripremila sam vam recept za pastu sa pečurkama, spanaćem i đumbirom, koja će vas oboriti s nogu. Kada je, usled fotkanja, moj fotograf isprobao ovu fantastičnu recepturu, upravo je tako i opisao ukus. Dakle, skuvajte testeninu po izboru, ili po mojoj preporuci neku bez glutena, te ispratite uputstvo za pravljenje.

Sastojci:
3 ½ šolje šampinjona
1 šolje ISC baby spanaća
1 kašika svežeg rendanog đumbira
1 čen belog luka, izgnječenog
1 kašika susamovog ulja
150 g bezglutenske testenine (od heljde, ili neke druge po izboru)
So, biber, crvena tucana paprika po ukusu
1 kašika limunovog soka

Priprema:
Na susamovom ulju prodinstajte beli luk, a potom dodajte rendani đumbir. Često mešajte, te dodajte seckane šampinjone. Poklopite, te ostavite da se pečurke dinstaju 8 minuta. Nakon 8 minuta, dodaajte baby spanać, kao i začine – so, biber, crvenu tucanu papriku i 1 kašiku limunovog soka. Dobro promešajte i sklonite sa ringle. U međuvremenu napunite šerpu vodom u kojoj ćete kuvati heljdinu ili neku drugu testeninu po izboru. Procedite kuvanu pastu, te je pomešajte sa pečurkama i baby spanaćem.