Pečene kruške sa cimetom

Ako će nešto posebno da mi ulepša prazničnu trpezu, to su onda ove divne pečene kruške! Nesvakidašnja, a istovremeno vrlo jednostavna poslastica, lansiraće vas u pravu novogodišnju atmosferu. Evo ideje čime da počastite svoje ukućane. Trk po kruške!

Vreme pripreme: 20 minuta
Količina: 2 porcije (1 kruška po osobi)

Sastojci:
2 kruške, presečene na pola, neoguljene i očišćene od semenki
1 kašičica cimeta
1 kašičica organskog meda

Sastojci za serviranje:
granola
kokosov krem-šlag

Priprema:
1. Stavite kruške u tepsiju, koju ste prethodno pokrili papirom za pečenje. Ako ne stoje stabilno, odsecite ih pri dnu.
2. Kruške ravnomerno pospite cimetom, a zatim organskim medom.
3. Pecite ih u rerni na 180 °C, oko 20-25 minuta.
4. Ostavite da se ohlade, te ih prelijte granolom i kokosovim krem-šlagom.
5. Poslužite i uživajte.