Potaž od čeri paradajza i bosiljka

Umesto klasične supe od paradajza, koju ste, verujem, mnogo puta spremali, isprobajte ovaj okrepljujući POTAŽ OD ČERI PARADAJZA I BOSILJKA. I miris i ukus će vas oboriti s nogu. Mene jeste! Recept potražite u nastavku.

Sastojci:
1 kašika kokosovog ulja
1 veća glavica crnog luka, isečena na kriške
1 čen belog luka, izgnječen
500 g ISC čeri paradajza, iseckanog na četvrtine
10-12 velikih listova svežeg bosiljka
1⁄2 kašičice sušenog origana
1l vode
so, biber i limunov sok po ukusu

Za dekoraciju:
miks mikrobilja i lišća bosiljka uz sveže mleveni biber

Priprema:
1. U šerpi zagrejte kokosovo ulje na umerenoj temperaturi, te dodajte crni i beli luk da se dinstaju oko 5 minuta.
2. Dodajte preostale sastojke: čeri paradajz, bosiljak, origano, so i biber po ukusu, i vodu.
3. Nakon ključanja, potaž poklopite, smanjite temperaturu i ostavite da se kuva oko 12 minuta.
4. Pomoću štapnog miksera ili blendera izblendirajte potaž do dobijanja željene konzistencije, te po ukusu dodajte još soli, bibera i limunovog soka.