Punjeni avokado

Konačno je na red došao recept za punjeni avokado. Ovo meksičko jelo možete da spremite vrlo jednostavno i to za samo pola sata. Izuzetno je ukusno, budući da sadrži kuvani crni pasulj, kukuruz, vlašac, čeri paradajz i fantastičan salsa sos. Recept potražite u nastavku.

Vreme pripreme: 30 min.
Količina: 4 porcije

Sastojci:
1⁄2 šolje kuvanog crnog pasulja
2 kašike crvenog luka, sitno seckanog
2 kašike kuvanog kukuruza
2 kašike vlašca, sitno seckanog
2 kašike salsa sosa (Recept potražite u nastavku.)
4 čeri paradajza
2 ISC avokada, prepolovljena, bez koštica

Priprema:
1. Da biste napravili nadev za punjenje avokada, dodajte sve sastojke u posudu (osim avokada) i mešajte dok se dobro ne sjedine.
2. Napunite avokado dobijenim nadevom.
3. Poslužite i uživajte.

Sastojci za salsa sos:
3 šolje paradajz pelata u kockicama ili u komadu
2 čena belog luka, izgnječena
1 kašičica dimljene suve paprike
1 šaka svežeg vlašca, sitno seckanog
1 crveni luk, sitno seckan
1⁄2 kašičice soli
1⁄2 kašičice organskog meda
sok od 1 limete
biber po ukusu

Priprema salsa sosa:
1. Stavite sve sastojke u blender i blendirajte dok smesa ne postigne željenu konzistenciju.