fbpx

PURPLE PREMIUM PROGRAM 22-26.4.

Rolnice od blitve sa tahini umakom

Rolnice od blitve sa tahini umakom su pravo letnje osveženje, koje možete da pripremite za samo pola sata. Iskoristite povrće različitih boja, jer što se više boja nađe na vašem tanjiru, to je veća verovatnoća da ćete u organizam uneti raznovrsnije nutrijente.

Vreme pripreme: 30 minuta
Količina: 6 porcija (rolnica)

Sastojci:
2 velika lista blitve
2 kašike humusa
¼ šolje cvekle, rendane
¼ šolje ISC šargarepe, rendane
¼ šolje crvene paprike, seckane na tračice
3 kašike avokada, seckanog na manje komade
1-2 kašike kiselog kupusa

Sastojci za tahini umak:
3-4 kašike zelene kari paste (recept potražite u nastavku)
1 kašika tahini paste
1 kašika soka od limuna
½ kašičice agava sirupa

Priprema:
1. Operite blitvu i odsecite stabljike.
2. Iseckajte i izrendajte ostalo povrće.
3. Stavite sve sastojke za tahini umak u posudu i dobro promešajte. Ukoliko je smesa previše gusta, dodajte malo vode. Ostavite sa strane.
4. Pri kraju listova blitve stavite humus, zatim redom slažite cveklu, šargarepu, crvenu papriku, avokado i kiseli kupus.
5. Preklopite listove blitve preko sastojaka, te ih urolajte. Isecite na manje komade.
6. Poslužite sa tahini umakom i uživajte.

Sastojci za zelenu kari pastu:
½ kašičice korijandera, mlevenog
1 kašičica kumina, mlevenog
½ kašičice bibera
3 manje zelene čili papričice, očišćene, sitno seckane
1 zelena paprika, očišćena, sitno seckana
1 čen belog luka, izgnječen
2 stabljike mladog luka, sitno seckane
1 kašičica đumbira, mlevenog
1 kašičica kurkume, mlevene
½ kašičice soli
3 kašike limunovog soka
1 limeta – sok i rendana kora
2-3 kašike ulja semenki grožđa
1 kašika kokosovog šećera

Priprema:
Pomešajte sve sastojke u blenderu i blendirajte ih do formiranja paste.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 0 Prosečna ocena: 0]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

100 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.