Salata od cvekle

Znam da mnogi od vas ne vole cveklu, budući da ima specifičan i intenzivan ukus, međutim veoooma je zdrava, pa vam predlažem da je svakako uključite u jelovnik. Salata od cvekle, koju sam vam pripremila za danas, pomoći će vam u tome, te će vam promeniti mišljanje o ovom povrću. Začinite cveklu balzamiko sirćetom i maslinovim uljem, te je pomešajte sa peršunom i korijanderom. Napišite u komentarima kako vam se dopada.

Količina: za 4 osobe
Vreme pripreme: 30 min.

Sastojci:
2 cvekle u korenu, srednje veličine
1 kašika lišća svežeg korijandera, sitno seckanog
1 kašika ISC peršunovog lišća, sitno seckanog
1 mladi luk, sitno seckan
2-3 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
1 kašika balzamiko sirćeta
so i biber po ukusu

Priprema:
1. Oguliti cvekle i staviti ih u komadu (neiseckane) da se kuvaju oko 25 minuta, dok ne omekšaju.
2. Nakon toga, ohladite ih pod mlazom hladne vode, te ih isecite na kockice 1,5 x 1,5 cm.
3. Servirajte cveklu u činiju, te je začinite ekstradevičanskim maslinovim uljem, balzamikom, solju i biberom. Dobro promešajte, te po vrhu dodajte lišće korijandera i peršuna i sitno seckani mladi luk.