Šejk sa jagodama

Oduvek sam uživala u šejkovima od jagoda tokom vrelih letnjih dana. Nema ništa bolje od slatkoće svežih jagoda, ali uz njih uvek su dolazili i grčevi u stomaku zbog moje intolerancije na laktozu iz mlečnih proizvoda. Baš zbog toga osmislila sam recept za vegansku varijantu ovog šejka, koja mi se mnogo više dopada. Isprobajte ovaj kremasti šejk.

Vreme pripreme: 10 minuta
Količina: 1-2 porcije

Sastojci:
1 šolja kokosovog mleka
1 ½ šolja jagoda
1 kašičica agava sirupa
1 kašičica vanila ekstrakta
1 jagoda, za dekoraciju
prstohvat suvih kokosovih listića, za dekoraciju

Priprema:
1. Sve sastojke stavite u blender i blendirajte dok ne dobijete smesu glatke teksture.
2. Dobijenu smesu sipajte u čašu, dekorišite jagodama.
3. Poslužite i uživajte.