Suši od avokada i krastavca

Ovo je recept za suši na Totally Wellness način. Napravila sam ga od listova nori alge i raznobojnog povrća. Garantujem vam da je i ukusom i izgledom bolji od onog koji možete da poručite u restoranu.

Vreme pripreme: 40 minuta
Količina: 2 porcije

Sastojci:
3-4 lista nori alge
1 manja glavica karfiola, iscepkana na cvetove
3 kašike vode
1 kašika jabukovog sirćeta
1 mango, iseckan na kriške
1 avokado, iseckan na kriške
1 ISC krastavac, iseckan na štapiće
¼ glavice crvenog kupusa, sitno seckane

Sastojci za serviranje:
1 kašika crnog susama
1 kašika soja sosa

Priprema:
1. Napravite pirinač od karfiola tako što ćete cvetove glavice karfiola usitniti u procesoru za hranu ili ručno izrendati.
2. Zagrejte 3 kašike vode u šerpi na umerenoj temperaturi, dodajte pirinač od karfiola i dinstajte uz neprestano mešanje oko 4-5 minuta. Sklonite sa šporeta, dodajte jabukovo sirće i dobro promešajte. Ostavite sa strane da se potpuno ohladi.
3. Napunite manju posudu vodom, da vam bude pri ruci. Postavite list nori alge sjajnom stranom nadole. Nakon toga, na ⅔ lista nori alge stavite pirinač od karfiola, pa po dužini poslažite mango, avokado, krastavac i crveni kupus. Počnite da rolate list nori alge, preklapajući mango, avokado, krastavac i kupus. Dobro pritisnite da se učvrsti, pa nastavite da rolate. Navlažite prst vodom i utapkajte gornji kraj lista nori alge. Ostavite da odstoji nekoliko minuta pre sečenja. Nori alga će omekšati. Ponavljajte postupak dok ne upotrebite sve sastojke.
4. Isecite jednu rolnicu na više komada. Pospite je crnim susamom, te servirajte uz soja sos.
5. Poslužite i uživajte.