Zimska salata sa medom

Jeste li raspoloženi za još malo zimske čarolije? Ova magična slatko-slana salata će vam produžiti prazničnu atmosferu. Kombinovala sam povrće koje možete da pronađete u ovo doba godine i začinila ga organskim medom. Uputstvo kako se sprema zimska salata sa medom potražite u nastavku.

Vreme pripreme: 45 min.
Količina: 2-4 porcije

Sastojci:
1 manja ISC bundeva, seckana na kriške
2 crvena luka, prepolovljena i iseckana na kriške
4 paškanata, seckana na štapiće
3 kašike maslinovog ulja
1-2 kašičice organskog meda
1 kašičica suncokretovih semenki (opciono)
1 šolja baby spanaća
2 kašike jabukovog sirćeta
1 kašičica Dižon senfa
so i biber po ukusu

Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180 °C. Poslažite bundevu, luk i paškanat u tepsiju prethodno obloženu papirom za pečenje. Povrće prelijte sa 1 1/2 kašikom maslinovog ulja, te začinite solju i biberom po ukusu. Pecite 20 minuta dok povrće ne omekša.
2. Izvadite povrće iz rerne, te ga prelijte organskim medom. Dodajte suncokretove semenke, pa sve zajedno pecite u rerni još 5 minuta. Izvadite tepsiju iz rerne.
3. Stavite baby spanać u veliku posudu i dodajte pečeno povrće. Sipajte preostalo maslinovo ulje, Dižon senf i jabukovo sirće, te sve promešajte.
4. Poslužite i uživajte.