fbpx

LETNJI GREEN METHOD 12-16.8.

Cover Image Cover Image Cover Image

NAUČITE KAKO DA IZBEGNETE ŠTETNE sastojke U HRANI

Knjiga

Vodič za
kupovinu hrane

Napravite pravi izbor hrane za svoje telo

Nakon gotovo petnaest godina bavljenja nutricionizmom, odlučila sam da napišem „Vodič za kupovinu hrane” kako bih svojim klijentima i ljudima koji se interesuju za ovu oblast pružila znanja koja će im olakšati kupovinu hrane, naročito danas, u vreme vrtoglavog rasta i razvoja prehrambene industrije.

Bilo da ste na početku, ili možda već uveliko na putu promene životnog stila i unapređenja ishrane, ova knjiga će vam pomoći da odaberete namirnice i proizvode koji će biti u službi vašeg zdravlja.

Pored ključnih informacija o tome koja hrana je zdrava, na samom kraju knjige nalazi se i sedmodnevni posni jelovnik koji će vam služiti kao instrukcija i inspiracija za pripremu zdravih i ukusnih obroka.

Cover Image

Dobra organizacija je ključ uspeha! Ovo pravilo važi za svaku vrstu posla, ali vrlo lako može se primeniti i na praktikovanje zdrave ishrane, te planiranje obroka.

Kako da odaberete odgovarajuće namirnice, šta da uzmete u obzir prilikom sastavljanja liste za kupovinu namirnica, te kako da prema tom spisku napravite raspored obroka koji želite da konzumirate, saznaćete i naučiti pomoću ove knjige.

Šarene, atraktivne ambalaže u supermarketima pune su genetski modifikovanih sastojaka, čija je kontinuirana upotreba već odavno dovedena u vezu sa pojavom kancera, gojaznosti, neplodnosti, povi­šenim krvnim pritiskom, insulinskom rezistencijom, dijabetesom, alergijama i brojnim drugim zdravstvenim problemima. Dakle, ono što treba da vam bude imperativ jeste kupovina kvalitetne, celovite hrane, bogate nutrijentima. 

U ovoj knjizi fokusiraću se na hranu koja je važna za regeneraciju i unapređenje zdravlja, te onu koja je bogata mineralima i vitaminima u svom najprirodnijem obliku.

Poglavlje

02 / 11

Chapter Cover Image
Klima i poljoprivreda

Poglavlje

03 / 11

Chapter Cover Image
Izbalansirani tanjir ishrane

Poglavlje

04 / 11

Chapter Cover Image
Napravite pravi izbor hrane za vaše telo

Poglavlje

05 / 11

Chapter Cover Image
Podela hrane na makronutrijente

Poglavlje

06 / 11

Chapter Cover Image
Izbor začina i drugih dodataka ishrani

Poglavlje

07 / 11

Chapter Cover Image
Supernamirnice

Poglavlje

08 / 11

Chapter Cover Image
Suplementi

Poglavlje

09 / 11

Chapter Cover Image
Lista za kupovinu hrane

Poglavlje

10 / 11

Chapter Cover Image
Prirodna vs. komercijalna kozmetika

Poglavlje

11 / 11

Chapter Cover Image
Posni jelovnik za 7 dana

Promenite način na koji birate i kupujete namirnice.

Cover Image

O MENI

Nakon izuzetno teške hemioterapije, svoju ishranu sam u potpunosti promenila 2005. godine. Tada sam donela odluku da ću investirati sve svoje resurse u to da unapredim svoje zdravlje. Korak po korak, naučila sam kako da prepoznam koja hrana je najbolji izbor za mene, na koji način je nabolje kombinovati zdrave namirnice, te kako da balansiram svoj režim ishrane.

Sve što sam naučila kroz svoje iskustvo kompletne promene životnog stila, ali i kroz obrazovanja iz oblasti nutricionizma, pretočila sam u svoju knjigu „Vodič za kupovinu hrane“, koja vam može poslužiti na putu promene.