GREEN METHOD PROGRAM ZA MRŠAVLJENJE

Da, krastavac možete jesti kao špagete

Špagete prepune glutena zamenite različitim vrstama povrća. Sigurna sam da ste imali prilike da jedete špagete od tikvica, međutim predlažem vam da isprobate i krastavac.

Osnovni sastojak krastavca je voda što ga čini odličnim diuretikom. Pospešuje izbacivanje toksina i čisti organizam od štetnih materija. Budući da u toplim danima znojenjem gubimo elektrolite, važno je da unosimo što više tečnosti i jedemo namirnice koje će nam nadoknaditi izgubljenu vodu i soli. Krastavac je jedna od njih jer utiče na ravnotežu vode i soli u organizmu.

Ovo niskokalorično povrće bogato je vitaminom C, a sadrži i gotovo sve vitamine iz grupe B i karoten. Bogat je salicilnom kiselinom koja smiruje upale, pa ima pozitivno dejstvo na zdravlje mišića i kostiju. Preporučuju se kod otežanog mokrenja, bolesti srca i bubrega. Osim toga, podstiče varenje, poboljšava probavu i reguliše krvni pritisak.

Možete da ga jedete sirov ili da od njega napravite smuti i čorbu. Moj predglog je testenina od krastavca.

RECEPT za špagete od krastavca

Sastojci:
2 velika krastavca
½ kašičice nerafinisane morske soli
2 kašike pirinčanog sirćeta
1 kašika susamovog ulja
1 kašičica kokosovog šećeraprstohvat semenki susama

Priprema:
1. Iscecite kratstavac spiralnim seckom u duge, tanke trake.
2. Iscedite reznace od krastavaca i posolite ih, pa ih zatim ostavte u cediljki oko pola sata na sobnoj temperaturi.
3. Za to vreme pripremite dresing tako što ćete pomešati pirinčano sirće, susamovo ulje i kokosov šećer.
4. Nakon što špagete budu gotove, prelijte ih dresingom.
5. Na kraju dodajte prstohvat semenki susama.
6. Poslužite i uživajte.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 0 Prosečna ocena: 0]

SVAKE SREDE U 9h u vašem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

122 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.