fbpx

MARTOVSKI "5 DANA DETOKS PROGRAM" 24-28.3.

Novogodišnja veganska večera

Samo zato što ste vegan ne znači da morate odustati od svih omiljenih prazničnih jela! Možete spremiti novogodišnju večeru od namirnica biljnog porekla, a da pri tome zadržite prepoznatljive praznične ukuse i arome. Evo mojih predloga. Neka vam novogodišnja veganska večera izgleda ovako. Uživajte. 🙂

Krompir pire od batata

Neka vam novogodišnja veganska večera počne kompir pireom od batata.

Sastojci:
5 batata
nekoliko listova svežeg korijandera
1 šolja nezaslađenog bademovog mleka
nerafinisana himalajska so i biber po ukusu

Priprema:
Kuvajte neoguljeni batat sa korom dok ne omekša, otprilike 20 minuta. U međuvremenu sitno iseckajte listove korijandera. Ogulite batat, pa ga zatim izblendirajte sa bademovim mlekom, korijanderom, solju i beberom.

Pečeni tofu sir

Sastojci:
1 pakovanje tofu sira (200 g)

Marinada za tofu sir:
¼ šolje shoyu sosa
¼ šolje susamovog ulja
⅛ šolje jabukovog balzamiko sirćeta
so po ukusu

Priprema:
Jedno pakovanje tofu sira procedite i iseckajte na kockice 2×2 cm. U tepsiju poređajte iseckani tofu i prelijte ga marinadom, te posolite. Pecite sve na 200 °C 30 minuta.

Novogodišnje makarone od kinoe

Sastojci:
1 pakovanje kinoa paste (oko 4 šolje za 4 osobe)
prstohvat himalajske soli
prstohvat bibera
1 glavica belog luka
nekoliko listova svežeg korijandera
½ ljute papričice, seckane na sitno
¼ glavice crnog luka
1 šolja indijskih oraha, prethodno potopljenih u vodi
⅔ šolje vode

Priprema:
Skuvajte testeninu od kinoe, koju ste prethodno posolili. Sve ostale sastojke, uključujući i vodu, izblendirajte kako biste dobili smesu kremaste strukture. Nakon toga, testeninu prelijte dobijenim dresingom.

Novogodišnja salata

Sastojci:
2 jabuke
2 šargarepe
¼ šolje suvog grožđa
¼ šolje indijskih oraha
1 urma
⅓ šolje vode

Priprema:
Isecite jabuke na kockice, a oguljene šargarepe na kolutove. U posudi pomešajte iseckane jabuke, šargarepu i suvo grožđe. Nakon toga pomešajte indijske orahe, urmu i vodu, pa sve sastojke izblendirajte kako biste dobili dresing. Sipajte ga preko salate.

Novogodišnji kolači od ovsenih pahiljica

Sastojci:
2 pakovanja suvog grožđa, koje ste prethodno potopili u vodi oko 10 minuta
1 banana
3 kašike tahini paste
1 šolja bademovog brašna
2 šolje ovsenih pahuljica
½ kašičice cejlonskog cimeta
¼ šolje vode
prstohvat himalajkse soli
1 velika slatka jabuka

Priprema:
Zagrejte rernu na 220 °C. Pomešajte i izblendirajte suvo grožđe, bananu i tahini. Zatim smesi dodajte bademovo brašno, ovsene pahuljice, jabuku, so i cimet, pa sve zajedno izblendirajte da biste dobili lepljivu smesu. Dobijenu smesu u formi testa ohladite u frižideru oko 15 minuta. Nakon toga, kašikom odvajajte deo po deo testa i od njega formirajte kuglice, pa ih potom poslažite na tepsiju koju ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Kuglice pristnice prstima kako biste dobili pljosnate kolačiće. Pecite ih od 15 do 20 minuta, dok ne postanu braon boje. Kada kolačići budu gotovi ostavite ih da se ohlade, a potom ih servirajte.

Ukoliko želite da naučite kako da pripremate posnu i vegansku hranu za 3 dana za samo 3 sata, potražite komplete „Meal Prep“ radionica kuvanja putem linka.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 0 Prosečna ocena: 0]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

120 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.