Prolećni smuti od kruške i đumbira za bolju probavu i više energije
U toplim danima ne postoji ništa bolje od laganog i osvežavajućeg smutija koji možete napraviti vrlo brzo i lako od svežih i veoma ukusnih namirnica. U nastavku potražite upustvo kako da spremite prolećni smuti od kruške i đumbira za bolju probavu i više energije.
Ova kombinacija bogata je brojnim nutrijentima za poboljšanje zdravlja probavnog sistema i odlično će prijati vašem stomaku. Ukoliko imate neki problem sa varenjem isprobajte ovaj kašasti napitak.
Naime, zahvaljujući velikoj količini biljnih vlakana kruška pozitivno deluje na zdravlje organa probavnog trakta, dok đumbir hrani dobre bakterije u crevima. Ovaj lekoviti koren može da spreči jutarnje mučnine, grčeve, smiri želudac, ubrza varenje, a postoje i brojni naučni podaci o tome da uspešno sprečava nastanak kancera debelog creva.
Takođe, recept za prolećni smuti koji ćete naći u nastavku je idealan i ukoliko se bavite nekom sportom. Možete ga popiti i pre i nakon treninga jer održava optimalan nivo energije, potreban za fizičku aktivnost.
RECEPT
Sastojci:
1 manji avokado
1 narandža
1 kruška
2 lista kelja
2 lista zelene salate
1 dl nezaslađenog biljnog napitka od badema
1 dl vode
¼ šolje indijskih oraha (prethodno natopljenih u vodi 2-4 sata)
1 cm svežeg korena đumbira
Priprema: Sve sastojke pomešajte i blendirajte dok ne dobijete smesu glatke teksture. Uživajte! Ova količina predviđena je za dve porcije.
Još ovakvih recepata potražite na ovom linku.