Detoks program kao polazna tačka zdrave ishrane

Da li iste ikada praktikovali bilo kakav detoks program? Da li znate šta se podrazumeva pod pojmom detoksikacije? U ovom blog postu objasniću vam sve o čišćenju tela, kao i kako funkcioniše Totally Wellness ”5 dana detoks program”.

Nije u pitanju nikakav magični proces, ali jeste način da podstaknete organizam na prirodnu detoksikaciju, te ga dovedete u balans, odnosno do tačke od koje možete nastaviti promenu ishrane, a samim tim i promenu stila života.

Telo ima ugrađen sistem detoksikacije koji počinje u jetri, a naš je zadatak da ga pravilnim izborima u ishrani pokrenemo.

Imajući to u vidu, 2016. godine sam kreirala ”5 dana detoks program”, koji uspešno organizujem već petu godinu. Ovaj program podrazumeva eliminaciju upakovane hrane koja sadrži aditive i konzervanse, a uključuje raznovrsno povrće bogato antioksidansima, voće, bezglutenske žitarice, kvalitetne biljne proteine i druge namirnice bogate hranljivim materijama. To je siguran i zdrav način čišćenja tela.

Kako da prepoznate da je vašem telu potrebna detoksikacija?

Pre svega, potrebno je da slušate svoje telo, te da naučite kako da prepoznate šta vam ono poručuje. Postoje brojni signali, koje vam organizam šalje, kako bi vam ukazao na to da mu je neophodno čišćenje i restart.

Evo nekih znakova koji ukazuju na to da je vreme za promenu:

– Žudite za šećerom i ugljenim hidratima.
– Imate probavne smetnje poput nadimanja.
– Osećate se zbunjeno, često zaboravljate, imate glavobolje.
– Uvek ste iscrpljeni.
– Bole vas zglobovi.
– Pod stresom ste, depresivni ili anksiozni.
– Ne možete da smršate.
– Imate problem sa spavanjem.
– Ne možete da se koncentrišete.

Benefiti detoksikacije

Detoksikacija, odnosno čišćenje tela može imati brojne pozitivne efekte na stanje organizma. Ovo su samo neki rezultati, koje su polaznici Totally Wellness ”5 dana detoks programa” postigli:

– Smanjenje telesne težine u proseku od 2 do 5 kilograma, ukoliko se ne odstupa od programa.
– Bolji san.
– Smanjenje ili potpuna eliminicija nadutosti.
– Mnogo više energije.
– Otkrivanje intolerancije na određene namirnice ili grupu namirnica.
– Unapređenje rada organa digestivnog trakta.

Budući da je svaki organizam drugačiji i rezultati detoks programa mogu biti različiti.

Sve o ”5 dana detoks programu”

Kao kreator ideje, autor i organizator ”5 dana detoks programa”, cilj mi je da svim polaznicima programa omogućim i prikažem drugačiju perspektivu o tome šta znači zdrava hrana, kao i koliko jela bez mesa ili mlečnih proizvoda mogu biti ukusna.

Ovim detoks programom zasigurno ćete podstaći promenu načina ishrane i životnog stila. Otkrićete da je zdravom hranom moguće otkloniti najčešće zdravstvene tegobe današnjice, a to su problemi sa varenjem, nadutost, gasovi, umor, nedovoljno energije, nesanica, problemi sa kožom, visok holesterol i krvni pritisak, glavobolje, migrene, alergije i brojne druge tegobe.

Kako program funkcioniše?

Svaki dan se konzumiraju tri glavna obroka (doručak, ručak, večera) i dve užine. Na svim obrocima je jasno označeno po kom redosledu se konzumiraju. Glavni obroci su servirani u staklenoj ambalaži, a ne u plastici, kako bismo potpuno isključili štetan uticaj ovog veštačkog materijala po organizam. Program počinje doručkom u ponedeljak, a završava se za pet dana večerom u petak.

Paketi sa hranom za svaki dan detoksa će biti dostavljani na kućne adrese prijavljenih na teritoriji Beograda, od nedelje do četvrtka, u periodu između 19h i 23h. Za ostale gradove (Novi Sad, Subotica) dostava je na dogovorenoj lokaciji, gde prijavljeni preuzimaju pakete.

Datum narednog ”5 DANA DETOKS PROGRAMA” možete pogledati na ovom linku, putem kog se možete i prijaviti.