fbpx

FEBRUARSKI "5 DANA DETOKS PROGRAM" 24-28.2.

Maska za lice od avokada i meda za suvu kožu

Pre svega, zdrava i sjajna koža uvek zavisi od našeg zdravlja. Na nju utiče sve ono što jedete, koliko tečnosti unosite, kako se ophodite prema svom telu, način na koji upravljate stresom i koliko spavate. Bez obzira na to da li imate neki dermatološki problem, ukoliko se pridržavate pravilne ishrane i jedete hranu bez aditiva, konzervanasa i veštačkih zaslađivača, uvidećete kako vam koža blista. Transformacija je i više nego očigledna! Osim hrana koju unosite u organizam, neka vam u fokusu bude maska za lice od prirodnih sastojaka, koja će vam osvežiti kožu.

Ja obožavam avokado i često ga nanosim na lice. Naročito u ovim hladnim danima, kada se koža brzo isušuje.

Sve sastojke koji su vam potrebni za ovu masku garantovano možete pronaći u svojoj kuhinji. U ovom receptu koristim ovsenu kašu, avokado, med, sok od limuna i jabukovo sirće. Svaki od njih ima jedinstvena svojstva a svi zajedno u kombinaciji pružuju koži potrebne nutrijente i antioksidanse čineći je toniranom i glatkom.

Avokado je bogat vitaminom E, zdravim mastima i antioksidansima koji kožu održavaju sjajnom i glatkom. Sok od limuna i jabukovo sirće sadrže limunsku kiselinu koja posvetljuje kožu i uklanja različite fleke, a jabuko sirće ujedno može umiriti upale na koži. Med temeljito čisti kožu zahvaljujući svojim prirodnim antibakterijskim i antimikrobnim svojstvima, a ovsena kaša ima funkciju pilinga.

MASKA ZA LICE od avokada i meda
RECEPT

Sastojci:

– ½ avokada
– 2 kašike ovsenih pahuljica
– 1 kašika meda
– sok od ½ limuna
– 1 kašika jabukovog sirćeta

Priprema:

Nakon što izgnječite avokado i pomešate ga sa ostalim sastojcima, dobijenu smesu nanesite na lice prstima ili četkicom. Nakon 15 minuta isperite lice mlakom vodom.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 0 Prosečna ocena: 0]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

120 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.