Zimska nega kože

Hladnim danima koži je potrebna dodatna nega, jer je zimi u mnogo većoj meri izložena hladnoći i vetru, ali i velikim razlikama između spoljne temperature i one u zatvorenom prostoru. Sve ovo može da ostavi trag na njoj, ali i da uzrokuje oštećenja. Zato je zimska nega kože obavezna.

Nega spolja i izunutra

Ključna je hidratacija, kako spolja tako i iznutra. Osim što je važno da pijete dovoljno vode i jedete hranu koja hidrira organizam poput celera, krastavca, drugog povrća i voća, zdravih masti i proteina, važno je i da telo snadbevate dovoljnom količinom vitamina C, kao i omega 3 masnim kiselinama.

Moj predlog je da isprobate sok od celera i da ga konzumirate minimum 3 puta nedeljno kako bi vam ovaj napitak pomogao da unapredite ne samo kožu, već celokupno zdravlje.

Sok od celera

Dan započnite svežim sokom od celera, jednim od najzdravijih koji nam stoji na raspolaganju. Ispijanje ovog zelenog napitka uvedite u svakodnevnu rutinu, a nakon određenog vremena oragnizam će ga sam tražiti.

Sastojci:
1 celer u štapu

Priprema:
Operite celer i stavite ga u sokovnik. Dobijeni sok popijte odmah kako biste što bolje iskoristili sve njegove korisne nutrijente. Osim toga, celer možete i izblendirati. Dodajte 1 dl vode i blendirajte dok ne dobijete glatku teksturu. Nakon toga sok dobro procedite i popijte ga odmah.

Tretmani kože lica

Zimska nega kože podrazumeva tretmane kože lica. Pre svega, ne preskačite dnevnu rutinu nege lica. Obavezno skidajte šminku i redovno čistite lice. Mažite kožu hidrantnom kremom napravljenu od prirodnih sastojaka. Ukoliko je potrebno priuštite sebi i tretman lica u salonu.
Naime, zimski tretmani su mnogo hranljiviji jer sadrže voćne kiseline i raznovrsne serume i obaveznu aromaterapiju, a rade se putem ručne masaže koja poboljšava cirkulaciju.

Ukoliko vam je koža veoma suva izaberite serijske tretmane revitalizacije pomoću kvalitetnih aparata i odličnih preparata. Aparati koji se koriste u tretmanima daju mogućnost da se energetski i materijom iz specijalno pripremljenih sterilnih filera uđe direktno u ćeliju bezbolno, neagresivno i uspešno.

Tretmani kože tela

I prilikom nege kože tela važna je hidratacija, naročito jer se koža nekoliko meseci nalazi ispod slojeva odeće što je dodatno isušuje. Za zimsku negu najbolji izbor jesu puteri za telo poput shea putera jer u svom sastavu imaju koncentrovanije i hranljivije sastojke u odnosu na obične losione. Puteri znatno dublje prodiru u kožu i samim tim je temeljnije hrane. Takođe, s vremena na vreme priuštite sebi masažu kojom ćete poboljšati cirkulaciju u svim tkivima. Masaža stimuliše izbacivanje tokisina iz tela a i opustiće vas.