fbpx

LETNJI 5 DANA DETOKS PROGRAM 24-28.6.

3 self-care rituala za povećanje produktivnosti

U današnjem izuzetno ubrzanom i zauzetom svetu, mnogi od nas nemaju vremena za pauzu, zar ne? Zahvaljujući brojnim obaveza na poslu i kod kuće vreme za sebe mnogima predstavlja pravi luksuz. Zato vam u ovom blogu pišem koja 3 self-care rituala vrlo lako možete da primenite.

Međutim, prema mnogim naučnim istraživanjima self-care rituali su najbolji način da povećamo svoju produktivnost, a istovremeno dostignemo osećaj sreće i blagostanja. Naučno je dokazano da što više radimo sve manje obaveza privedemo kraju.

Nekoliko minuta dnevno samo za sebe je ključ srećnog života. U novom blogu pročitajte kako da redovno primenjujete self-care rituale i motivišete se.

1. Napravite pauzu od telefona

Znate li da odrasla osoba u proseku provede oko tri sata dnevno telefonirajući? Zamislite šta bi se dogodilo kada biste izdvojili barem pola sata od tog vremena i umesto telefoniranja i čitanja vesti na internetu nakratko vreme posvetili sebi. Razmislite o tome da napravite kupku sa nekoliko kapi eteričnog ulja za opuštanje, uvedite vežbe disanja, idite u šetnju ili meditirajte. Svi ovi rituali imaju pozitivan efekat na telo i um. Pomoći će vam da bolje zaspite, a kvalitetan san povećava produktivnost.

2. Neka ručak bude jedna od vaših self-care rituala

Zašto ne biste iskoristili vreme koje provodite u kući za spremanje zdravih i ukusnih obroka? Posvetite se kuvanju, birajte namirnice bogate nutrijentima i eksperimentišite. Ovo je još jedan način da se opustite, a istovremeno uradite nešto korisno za sebe i svoje zdravlje. Ukoliko ne znate šta da kuvate, moj 21 dan program vam može biti od velike pomoći. Kliknite ovde kako biste ga kupili.

3. Pišite dnevnik ujutru ili uveče

Pisanje dnevnika je jedan od 3 self-care rituala za povećanje produktivnosti. Preispitivanje osećanja, događaja, kao i zapisivanje ciljeva jedan je od vidova terapeutskog rada na sebi. Ovaj oblik samorefleksije nije dobar samo za dušu, već i za celokupno fizičko zdravlje. Pisanjem dnevnika aktiviraćete pažnju, umanjiti nivo stresa, izbistriti um, a time i ojačati imunitet.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 0 Prosečna ocena: 0]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

117 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.