5 ekskluzivnih wellness destinacija za posetiti

Živimo u društvu koje od nas neprestano traži da radimo više i brže, tako da ima smisla da se potražnja za opuštajućim odmorima, daleko od užurbanosti velikih gradova, povećala. Zaista, izdvajanje vremena za mentalno i fizičko zdravlje postalo je obavezan deo modernog života. Prema poslednjim podacima Global Wellness instituta, svetski putnici su u 2017. godini obavili 830 miliona wellness putovanja na mnoštvo wellness destinacija, 139 miliona više nego u 2015. godini – i zajednica nomada i tragača za digitalnim detoksom je u potpunom širenju.

Verovatno već razmišljate o sledećem letu, sanjate o peščanim plažama, letovalištu natopljenom suncem i o prelepim rivijerama. S obzirom na to da me inspirišu daleke destinacije koje donose potpuno drugačiju perspektivu svakodnevice, sastavila sam spisak od 5 ekskluzivnih wellness destinacija, retreat lokacija koje su mi veoma interesantne! Ovo je ujedno i deo mojih želja za putovanjima upućenih Deda Mrazu. Pa da počnemo:

1. Sha, Španija

Sha wellness klinika, smeštena u lučkom gradu Alikante, u španskoj autonomnoj zajednici Valensiji, integriše najefikasnije prirodne terapije sa kvalitetnom terapeutskom ishranom, ne zanemarujući najnovija dostignuća zapadne medicine, naročito u preventivnoj medicini, genetici i anti-agingu. U ponudi ima 5 različitih wellness i detoks programa, koji će vas oduševiti.

2. Santani, Šri Lanka

Luksuzno holističko odmaralište u Šri Lanki, nazvano prema sanskritskoj reči santani koja znači ”u skladu”, idealno je mesto za vas, ukoliko želite da se zaista odmorite i pronađete unutrašnji mir. Nudi različite ajurvedske wellness programe uključujući detoks, joga časove i antistres terapije. Osim toga, poseduje i fantastičan spa, koji vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

3. Be Tulum, Meksiko

Ovaj luksuzni kompleks čine brojne vile i fantatsičan spa hotel, inspirisani rustičnim šarmom i prirodnim lepotama Maja rivijere. Prelepa 64 ekskluzivna apartmana, dizajnirana od prirodnih materijala, nalaze se u blizini grada Tulum, a okružena su, sa jedne strane, džunglom, a sa druge predivnim peščanim plažama i Karipskim morem. Ovo odmaralište nudi energetske načine lečenja, biljne rituale kupanja, tretmane tela, detoks programe, kao i mnoge druge opuštajuće spa rituale, namenjene čišćenju tela i duha.

4. Lumeria Maui edukatvni retreat centar, Havaji

Lumeria Maui, koji se nalazi na havajskom ostrvu Maui, predstavlja edukativni centar za odmor, namenjen onima koji žele iskustveno učenje, lični rast i blagostanje u mirnom okruženju koje odaje počast prirodnim lepotama. U ponudi ima časove joge, meditacije, healing arts i metafizičke studije, studije kulture i hortikulture, te plesne terapije. Ukoliko želite da istovremeno učite i odmorite se, ovo je pravo mesto za vas.

5. Daintree Ecolodge, Australija

Daintree Ecolodge je odmaralište, smešteno u srcu prašume Dejntri u Australiji, koja se nalazi na UNESCO listi svetske baštine. Sastoji se iz 15 ekoloških kućica, te glavne kućice sa barom, restoranom i trpezarijom, koja ima pogled na lagunu, zatim wellness spa centar, atraktivne bazene, netaknut vodopad na kopnu, zaliv za plivanje i brojna mirna područja u bujnoj tropskoj prašumi. Sveža izvorska voda u kombinaciji sa organskom, zdravom hranom garantuje odličan odmor. Ovo je savršeno mesto za ponovno povezivanje s prirodom i ljudima koje volite.