5 načina da ostanete zdravi tokom putovanja

Kako da ostanete zdravi tokom putovanja? Posećivati različite države i upoznavati druge kulture širom sveta je zaista zabavno. Međutim, voditi zdrav način života tokom putovanja, kada imate manji pristup svežoj, zdravoj hrani, može biti pravi izazov.

U nastavku pročitajte kojih 5 saveta se ja pridržavam kako bih ostala zdrava dok putujem. Primenite ih i vi.

1. Spakujte zdrave grickalice

Uvek nosim zdrave grickalice na putovanjima, posebno kada traju dugo. Neki od mojih favorita su kuglice od šargarepe koje sama pravim, orašasti plodovi, bezglutenski krekeri i urme. Predlažem da i vi povedete računa da kod sebe imate neku zdravu namirnicu kako ne biste u momentima napada gladi posegnuli za nezdravom slanom ili slatkom grickalicom i sendvičem, koji se mogu kupiti u restoranima na aerodromu.

2. Hidrirajte se

Obavezno imam flašicu vode sa sobom kad god putujem. Izuzetno je važno da budete dovoljno hidrirani u toku putovanja. Opšte je poznato da se redovnim konzumiranjem vode smanjuje žudnja za hranom, jer naše telo ne prepoznaje žeđ dok ne postanemo dehidrirani, već prvobitno šalje signal da smo gladni. Osim toga, voda ubrzava metabolizam i pomaže eliminaciju štetnih materija iz organizma.

3. Ne zaboravite suplemente

Jedan od načina da ostanete zdravi tokom putovanja jeste da koristite suplemente. Suplementi su vam neophodni tokom boravka u nekoj drugoj zemlji jer pomažu u jačanju imuniteta, te telu pružaju energiju. Naročito je važno da pijete probiotike da biste digestivni sistem pripremili za hranu na koju inače nije navikao. Ja koristim ovih 6 suplemenata – cink, vitamin C, magnezijum, kolagen sa biotinom, vitamin D3 i maku.

4. Odmorite se i opustite

Osim za razgledanje znamenitosti putovanja služe za odmor i opuštanje. Pokušajte da uklopite vežbe dubokog disanja ili meditaciju u svakodnevni raspored tokom boravaka na nekoj destinaciji. To će uravnotežiti vaš nervni sistem i omogućiti telu da se relaksira i oporavi.

5. Budite fizički aktivni

Iako možda nemate vremena da idete u teretanu tokom putovanja, šetnja je odličan način da ostanete fizički aktivni i puni energije.

Ono što je najvažnije, želim da zapamtite da se možete prepustiti uživanju dok ste na odmoru! Sve je u ravnoteži – umerenost je ključ zdravog života!