Aleksandra Radić | Max Dance

Aleksandra Radić je najbolji disco dance solo plesač u našoj zemlji. Nedavno se vratila sa takmičenja sa bronzanom medaljom koju je osvojila na Svetskom kupu u Českoj, što je ujedno i bila jedina osvojena medalja za našu zemlju. Ona ima 25 godina, a disco dance-om se bavi već 21 godinu i to je za nju samo početak. U međuvremenu je završila ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu i postala master ekonomista. Pored toga, Aleksandra zajedno sa sestrom Marinom drži plesni klub Max dance u Bečeju u kome prenose svoja znanja i iskustva mlađim generacijama. Ono što Aleksandru motiviše je stalan rast i razvoj, i zbog toga veliku pažnju posvećuje svakodnevnom učenju i usavršavanju. Evo šta nam je sve Aleksandra Radić rekla.

1. Kako izgleda tvoj tipičan dan?

Uglavnom svaki dan mi počinje ustajanjem oko pola 7, a od 7h sam već na treningu do 9h. Nakon toga možda imam još 1h sat treninga sa nekim članom plesnog kluba Max dance, a ukoliko nemam idem kući da doručkujem. Posle doručka odmaram, čitam knjigu, slušam motivacione poruke, učim ili spavam. Nakon odmora i ručka odlazim opet u Max dance i ne izlazim do uveče, do 20h ili 21h. Prvo imam drugi svoj trening na kome vežbam koreografiju i elemente koji mi slabije idu, a zatim dolaze grupni ili solo časovi sa decom na kojima uživam dok im prenosim znanje i iskustvo. Takođe, tokom tih časova i ja sama mnogo naučim od dece o spontanosti, iskrenosti, prisutnosti, važnosti pozitivne energije i osmeha. Nakon treninga, uglavnom zadovoljna idem kući na večeru i na spavanje.

2. Koliko vremena posvećuješ kuvanju?

Pošto imam tačno propisan jelovnik, u spremanju provodim onoliko vremena koliko mi treba da to spremim, što nije mnogo, jer je većina jela sveža i zahteva samo pranje i začin a često mi i mama pomaže u pripremi, pošto mi je gust raspored.

3. Šta obično doručuješ, ručaš i večeraš?

Najviše za doručak volim omlet od belanaca, prepečeni hleb sa puno semenki, maslinovim uljem, susamom i časom jogurta. Za ručak je uglavnom salata od rukole, krastavca, zelene salate i riba ili pileće meso, a za večeru je riba i salata na meniju, slična ručku.

4. Omiljeni recept u poslednje vreme

Omiljeni recept u poslednje vreme mi je tvoj recept za zdrave cokoladice sa bademovim puterom. Volim zdrave slatkiše i ovaj recept mi je baš dobro došao!

5. Kafa ili čaj?

Volim i kafu i čaj. Kafu popijem u toku dana kad mi prija i kad mi treba energija, a posebno je lepa uz pirinčano ili bademovo mleko, dok čaj pijem kada mi je potrebno da se smirim, naročito mi prija pred spavanje, posle napornog dana.

6. Koliko si fizički aktivna?

Fizički sam izuzetno aktivna, 6 dana u nedelji po sigurno 4h treninga.Pored toga, svugde gde mogu idem peške, tako da dosta i prepešačim. Koliko god da se umorim na treninzima oni mi ustvari i donose energiju i pomažu mi da se osećam sjajno.

7. Kako se opuštaš nakon stresnog dana?

Volim da se opuštam uz muziku, posebno Erosa Ramazzotti-a (volim njegovu muziku, iako ne razumem italijanski, uz knjigu,
druženje sa prijateljima, a ponekad mi je lepo i u samoći kada mogu da saberem i sredim svoje misli.

8. Za koje užine se opredeljuješ kada putuješ?

Pošto često putujem, teško mi je da se tokom putovanja zdravo hranim, ali dajem sve od sebe i tu mi najviše pomažu smutiji i sveže ceđeni sokovi, pošto su pogodni za putovanja, a takođe volim i da napravim energetske kuglice i da ih ponesem, kao i koštunjavo voće.

9. Tvoj moto

U poslednje vreme mi se stalno mota po glavi: „Karakter ti je sudbina“. Verujem da ukoliko posvetimo vreme, fokus i energiju izgradnji čvrstog karaktera je sve moguće i ostvarivo, tada zaista sve što hoćemo to i možemo!