Beauty preparati koje bi trebalo da nosite na putovanje

Jedva čekam da se vratimo putovanjima! Iako ćemo to činiti na oprezniji i drugačiji način nego ikada pre, ne zapostavljajte svoju rutinu za negu kože. Važno je da, i dok boravite na nekoj destinaciji, nastavite da praktikujete svakodnevne beauty navike. Dakle, osim saveta za zdravu ishranu tokom putovanja, predstavljam vam i koji beauty preparati bi trebalo da se nađu na vašoj listi za poneti na putovanje.

Antibakterijski gel za suvo pranje ruku

Uvek sa sobom nosite gel za suvo pranje ruku, naročito dok boravite u avionu ili nekom drugom prevoznom sredstvu kada vam je ograničen pristup vodi i sapunu. Ukoliko to do sada niste činili, sigurna sam da vas je situacija sa korona virusom podsetila na to. Ovo će vam pomoći da održavate redovnu higijenu ruku, te na taj način sprečite razvoj infekcija, koje mogu biti uzrokovane bakterijama.

Sredstvo za čišćenje kože lica

Ne zaboravite da ponesete sredstvo za čišćenje kože lica, koje uobičajeno koristite. Da li je u pitanju micelarana voda, tonik ili mleko za čišćenje zavisi od vašeg tipa kože. Svakako uvek birajte blage i prirodne proizvode, koji ne sadrže veštačke susptance poput ksenoestrogena. Ovim preparatima uklonićete prljavštinu i bakterije sa lica, a na taj način možete da sprečite pojavu akni i drugih nepravilnosti na koži.

Pasta, četkica i konac za zube

Naročito ukoliko putovanje traje satima, ponesite pastu za zube i četkicu. Naime, veoma je važno da vodite računa o higijeni zuba i usne duplje. Nedovoljna briga i te kako može negativno uticati na zdravlje unutrašnjih organa. Koliko god pažnje posvećujemo zdravlju digestivnog trakta u pogledu mikrobioma, iznenadićete se da postoji i oralni mirkobiom, te da je pored pranja zuba, upotreba konca izuzetno važna. Nakon svakog obroka između zuba ostaju sitni komadići hrane koji vremenom trule. Uz to, privlače razvoj “loših” bakterije.

Dezodorans ili stik

Verujem da svi koristite dezodoranse kako biste umanjili prekomerno znojenje i sprečili neprijatne mirise. Međutim, obratite pažnju na vrstu dezodoransa koji kupujete. Studija objavljena u časopisu ”Journal of Applied Toxicology” pokazala je da se aluminijum, koji je uobičajen sastojak u komercijalnom dezodoransu, ne apsorbuje samo u krvi, već se taloži i u tkivu dojke. Zato vam preporučujem ili da nabavite dezodorans na prirodnoj bazi ili da ga sami napravite.

Hidrirajuća krema

Beauty preparati koje nikako ne smete da zaboravite kada putujete su hidrirajuće kreme za dnevnu negu kože. Naročito je važno da ih redovno nanosite ako vam je koža suva, kako se stanje kože ne bi pogoršalo. Mesecima unazad koristim kreme brenda Yass Essential, koje su veganske i 100% prirodne.

Krema za zaštitu od sunčevih zraka

Krema za zaštitu od sunčevih zraka bi trebalo da bude vaš najbolji prijatelj tokom cele godine, jer vam može pomoći u zaštiti od neželjenih pega, opekotina od sunca, preranog starenja, pa čak i raka kože. Ako planirate da provodite dodatno vreme na otvorenom, obavezno koristite kremu za sunčanje sa faktorom (najmanje 30 SPF) za zaštitu od UVA i UVB zraka.

Krema sa umirujućim efektom

Ako imate akne, rozaceu ili bilo koju drugu upalnu bolest kože, ne zaboravite da ponesete kremu sa antiinflamatornim svojstvima koja sadrže aloe veru, med i vitamin B3, jer vam može pomoći da ublažite upalne procese, a ima i umirujući efekat na kožu.