Čia puding sa kupinama i bademom
Čia puding najčešće pripremam za doručak i ovog puta sam se opredelila za varijantu sa kupinama i bademom. Pored toga što predstavlja veoma lagan obrok, čija pudingu kombinacije različitog voća uvek daju drugačiji ukus. Osim što su ove sitne semenke veoma korisne za probavu i podizanje energije, prepune su proteina.
Sastojci:
6 kašika čia semenki
2 dl nezaslađenog kokosovog mleka
1/2 kašičice cejlonskog cimeta
1 kašičica kakaoa
1 kašičica agava sirupa
1 banana
½ šolje zamrznutih kupina
1-2 kašike listića badema
Priprema:
U duboki tanjir ili činiju sipajte kokosovo mleko, a potom dodajte čia semenke, cimet, kakao i agava sirup. Dobro promešajte, a potom sačekajte desetak minuta da se puding zgusne. Potom na vrh dodajte seckanu bananu, kupine i bademove listiće.