Šejk sa jagodama
Oduvek sam uživala u šejkovima od jagoda. Nema ništa bolje od slatkoće svežih jagoda, ali uz njih uvek su dolazili i grčevi u stomaku zbog moje intolerancije na laktozu iz mlečnih proizvoda. Baš zbog toga osmislila sam recept za vegansku varijantu ovog šejka, koja mi se mnogo više dopada. Isprobajte ovaj kremasti šejk.
Vreme pripreme: 10 minuta
Količina: 1-2 porcije
Sastojci:
1 šolja kokosovog mleka
1 ½ šolja jagoda
1 kašičica agava sirupa
1 kašičica vanila ekstrakta
1 jagoda, za dekoraciju
prstohvat suvih kokosovih listića, za dekoraciju
Priprema:
1. Sve sastojke stavite u blender i blendirajte dok ne dobijete smesu glatke teksture.
2. Dobijenu smesu sipajte u čašu, dekorišite jagodama.
3. Poslužite i uživajte.