Danica Trapara | Nakd Health

Danica Trapara je sertifikovani Health Coach i konsultant za meditaciju u Torontu, na misiji da pomogne ženama da postignu svoje optimalno zdravlje. Ona je osnivač Nakd Health-a, gde pomaže klijentima da uključe brojne pozitivne promene u svoje živote uz ukusne recepte i savete o ishrani, fitnesu i meditaciji.

U nastavku pročitajte šta nam je sve Danica Trapara rekla.

Kako izgleda tvoj tipičan dan?

Ustajem između 06:30h i 07h, popijem toplu vodu sa limunom, meditiram i zatim radim trening. Posle toga pojedem dorucak i idem u kancelariju ili radim od kuće (zavisno od rasporeda). Uveče volim da idem na jogu, da šetam, ili da se vidim sa prijateljima.

Koliko vremena posvećuješ kuvanju?

Obožavam da kuvam, ali tokom nedelje sam jako zauzeta, pa obično ne provodim više od 15-30 minuta kuvanja mojih glavnih jela. Svake nedelje provodim nekoliko sati u kuhinji da pripremim povrće, supe i proteine za sedmicu, kako bih uvek imala nešto zdravo i ukusno da pojedem.

Šta obično doručuješ, ručaš i večeraš?

Doručak – Smoothie sa proteinom ili kokosov jogurt sa granolom i vocem
Ručak – Domaća supa ili potaž, pečeno povrće ili tost sa avokadom
Večera – Uglavnom je neka vrsta proteina sa povrćem. Jako volim ribu sa bilo kojom vrstom zeleniša.

Omiljeni recept u poslednje vreme?

Teško je izabrati! Ali sada kada je vreme postalo hladnije, morala bih reći potaž od batat krompira, šargarepe i đumbira.

Kafa ili čaj?

Volim matcha čaj! Tokom leta je pijem preko leda, a zimi dodam toplo bademovo mleko. Super je.

Koliko si fizički aktivna?

Trudim se da napravim 10.000 koraka svakog dana pešačeći, a pored toga 4-5 puta nedeljno vezbam. U zadnje vreme najviše volim pilates i jogu.

Kako se opuštaš nakon stresnog dana?

Obavezno isključim svu tehnologiju, upalim sveće, duboko disem, i čitam dobru knjigu. Volim da stavim masku na lice ili da se družim i smejem sa sestrom. Sve to jako pozitivno utiče na mene i stvarno nema boljeg osećaja nego kada vodiš računa o sebi.

Za koje užine se opredeljuješ kada putuješ?

Tu su uvek moje domaće čokoladne kuglice, sveže voće, i šargarepa sa puterom od badema (super kombinacija!).

Tvoj moto?

„Budućnost uvek počinje sad.“