Evo kako da napravite umirujuću so za kupanje

Nema sumnje da u današnje vreme svi živimo mnogo brže nego što je to bilo ranije. Non-stop smo u pokretu, opterećeni obavezama i svakodnevnim problemima. Međutim, da bi organizam normalno funkcionisao potrebno je da s vremena na vreme napravimo pauzu. Zato vam u ovom blogu preporučujem kako napravite umirujuću so za kupanje, koja će vas opustiti.

Ovi jedinstveni recepti za so za kupanje mogu vam pomoći da kroz umirujuće rituale relaksirate um i telo, te napunite baterije za novi dan.

Da biste napravili so za kupanje možete da pomešate omiljena esencijalna ulja koja deluju umirujuće na vas poput lavande ili eukauliptusa, a možete uključiti i eterična ulja peperminta, narandže i bergamota. Mogućnosti su beskonačne.

Postoje brojna naučna istraživanja koja potvrđuju terapeutska dejstva nerafinisane morske soli jer sadrži jod, važan za rad štitne žlezde, brom koji je neophodan nervima i kalijum koji pomaže koncentraciji i mentalnom radu. Osim toga, nerafinisana morska so tonizuje kožu čineći je glatkom, hrani kožu i predstavlja pravi eliksir za zdravu i lepu kožu. Pored toga, opušta i smatra se najboljim prirodnim lekom protiv stresa.

PILING

Dve šake nerafinisane morske soli pomešajte sa dve kašičice maslinovog ulja i dobijenom smesom istrljajte celo telo. Na taj način ćete skinuti sve odumrle ćelije kože, a time stimulisati kožu da pojačano izlučuje toksine iz tela. Nakon tretmana bićete mnogo rasterećeniji i opušteniji.

KUPKA

U vodu za kupanje dodajte pola kilograma nerafinisane morske soli i nakapajte nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja. U kadi provedite najmanje 20 minuta, a za to vreme kristali soli izvući će suvišnu vodu iz vezivnog tkiva, a koža će biti elastičnija, zategnutija i sjajnija.

Mnogi dermatolozi preporučuju ove kupke pacijentima sa psorijazom, ekcemom i drugim problemima suve kože. Naime, slane kupke mogu pomoći u uklanjanju ljuspica sa kože, te umanjiti svrab uzrokovan psorijazom. Takođe morske soli mogu pomoći ljudima koji imaju problem sa aknama i atopijskim dermatitisom.