Jovana Miljanović | Marketing konsultant

Jovanu sam upoznala vrlo brzo nakon što sam se preselila u Srbiju, 2016. godine. Od tada smo sarađivale na mnogim zajedničkim projektima, kada sam i otkrila njenu ljubav prema hrani. S obzirom na to da je dugi niz godina istraživala koji režim ishrane joj najviše prija, smatram je kompetentnom osobom da sa nama podeli svoje mišljenje o hrani, kao i svoje svakodnevne navike. Za one koji je ne poznaju, Jovana je marketing konsultant.

Takođe je predavač na brojnim regionalnim konferencijama iz oblasti marketinga i tehnologije, i osnivačica ​radionica „Od hobija do posla“, putem kojih pomaže ženama da bolje plasiraju svoj proizvod ili uslugu ​koristeći digitalne alate poslovanja​. Živela je u 5 zemalja, započela 3 startupa, a trenutno živi u Beogradu, drži svoje radionice jednom mesečno i vodi jedan od najčitanijih blogova iz oblasti motivacije i rada na sebi.

Kako izgleda tvoj tipičan dan?

Budući da sam marketing konsultant, te imam brojne obaveze, ustajem veoma rano u 6 ujutru. Odmah pijem moj omiljeni oolong milk čaj, meditiram, čitam i pišem. Volim da uredim misli pre nego što se upustim u uređivanje dana. Telefonu i e-mailu ne prilazim prvih sat vremena po buđenju, jer ne želim da mi nebitne informacije odvlače misli. Radim od kuće, poslovne sastanke i marketing konsultacije vršim putem Skype-a. Izbegavam da provodim vreme u zadimljenim krcatim kafićima po centru i gledam da sve dogovore utanačim putem e-maila, a ne uživo, jer verujem da je tako mnogo produktivnije. Kada se viđam sa dragim ljudima, gledam da to bude na keju pored reke ili negde gde je mirno, tiho i relaksirajuće, jer volim da čujem osobu sa kojom pričam.

Koliko vremena posvećuješ kuvanju?

Uglavnom spremam salatice i brza jela. Doručak i ručak su mi uvek isti​, jedino večeru ostavljam kao obrok za koji se ponekad potrudim i budem kreativna.

Šta obično doručkuješ, ručaš i večeraš?

Doručkujem kašu od heljde ili neki smuti za proteinom od konoplje. Moj ručak sadrži 3 dela, prvi je sveža​ Iceberg salat​a,​ spanać, matilovac i rukola. Uz to uvek barim brokoli i prokelj, koji mnogo volim da prelijem sa limunom i maslinovim uljem. Na tanjir uvek dodam i ​neki izvor proteina poput kinoe, sočiva, azuki pasulja ili tune, morskih plodova ​itd. Ne konzumiram meso i mlečne proizvode, a izbegavam gluten i šećer kada kupujem gotove namirnice. Trudim se da jedem celu hranu, a ne prepakovano smeće​. Kada sam napolju ili na poslovnom ručku volim libansku i azijsku hranu. Za večeru volim palentu ili griz, mešavinu orašastih plodova, voće, zavisi kokvog sam raspoloženja. Kada spremim humus, onda grickam šargarepu i krastavac. Uz to, za večeru volim da jedem maslina svih boja, veličina i mešavina ukusa.

Omiljeni recept u poslednje vreme?

Kaša sa heljdom a la Jovana: 4 kašike heljde, cimet, mleveni lan koji držim u frižideru,​ šaka orašastih plodova, čia seme​, Just Superior kakao i maka. Posuti vrelu vodu ili biljno melko preko i pustiti 20 minuta da se ohladi. Ako ste baš fancy, pospite čips od banane ili kokosa preko. 🙂

Kafa ili čaj?

Pijem oba, omiljeni čajevi su ​mi oolong milk i kukiča​, a omiljen ​i način pripreme kafe​ cold drip metodom. U nedostatku toga u Beogradu, spremim aeropres etiopiju, ubacim kašiku kokosovog ulja i cimeta i uživam.

Koliko si fizički aktivna?

Treniram 3 puta nedeljn​o, jer se vraćam u formu nakon dugog vremena neaktivnosti usled zdravstvenih problema. Volim da treniram, jer mi to pomaže da očistim misli, postignem bolji fokus i da imam više energije.

Kako se opuštaš nakon stresnog dana?

Uz čitanje knjiga, pisanje, slušanje podcasta.

Za koje užine se opredeljuješ kada putuješ?

Kao marketing konsultant često putujem. Volim da jedem lokalnu hranu, voće i povrće, ali često kupujem raw vegan barove koje mogu da nosim u torbi, orašaste plodove, čips od voća i povrća, i slične stvari koje se ne kvare i ne tope u torbi.

Tvoj moto:

Život je previše kratak da budeš prosečna!


Jovanina radionica https://jovanamiljanovic.com/jmradionica/ & Instragram profil https://www.instagram.com/joxynyc/