Kako proslaviti praznike tokom pandemije

Okupljanje u velikoj grupi možda neće biti moguće ove godine za praznike budući da je pandemija još uvek aktuelna. Međutim praznični duh možete učiniti jednako posebnim čak i dok ste na bezbednoj distanci. Evo kako.

1. Ispoštujte tradicionalne običaje koji su bezbedni

Nemojte se fokusirati na ono što trenutno nije moguće, već pažnju usmerite na one aspekte praznika koji mogu da se realizuju i u ovoj situaciji. Okitite jelku, ukrasite svoj dom, napišite novogodišnje i božićne čestitke svojim najmilijima i obradujte ih lepom porukom.

2. Prisustvujte događajima online

Da li ste i vi impresionirani kreativnošću koju su ljudi pokazali kako bi boravak kod kuće učinili što zabavnijim? Dakle, na različitim online platformama pronaći ćete brojne virtuelne izložbe, koncerte, predstave kojima možete da upotpunite praznične dane. Osim toga uvek vam ostaje opcija da organizujete maraton božićnih filmova ili se prepustite nekoj dobroj knjizi. 🙂

3. Iskoristite Zoom aplikaciju

Sve one ljude sa kojima ne možete da se vidite uživo ugostite putem Zoom aplikacije. Organizujte online praznični skup sa porodicom i prijateljima. Razgovarajte o zajedničkim temama, pevajte božićne i novogodišnje pesme, te popravite raspoloženje i sebi i drugima.

4. Napravite zdrave praznične deserte

I za ove praznike iznenadite sebe poslasticama koje najviše volite. Nema potrebe da se odreknete svih onih slatkih zalogaja koje nam donose praznici. Ukoliko težite zdravoj ishrani, znajte da za sve postoji odgovarajuća zamena. Tako je i sa tradicionalnim prazničnim desertima koji mogu da budu napravljeni od zdravih sastojaka. Na ovom linku možete da pronađete ukusne slatke recepte.

5. Postavite ciljeve za narednu godinu

Ovo je momenat u godini kada preispitujemo šta smo sve uspeli da ostvarimo i na čemu bi trebalo da budemo zahvalni. Napišite listu svega lepog što vam se dogodilo u ovoj odlazećoj godini, a vizualizujte sve ono što želite da vam se dogodi u narednoj. Ispišite svoje novogodišnje rezolucije i ispunite se pozitivnom energijom.