Potaž od pasulja
Potaž od pasulja! Baš kao i ostale vrste mahunarki, pasulji se smatraju neizostavnim izvorom proteina u režimima koji isključuju upotrebu životinjskih namirnica. Potaž kao sa slike možete pripremiti tako što ćete pomešati kuvani pasulj sa šargarepom i sitno iseckanim spanaćem. Savršeno za jesenje dane. Uživajte!
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
600 ml vode
1 luk, sitno seckan
2 šargarepe, seckane na kockice
1 kašika svežeg ruzmarina, sitno iseckanog
2 čena belog luka, izgnječenog
3 srednja paradajza, sitno seckana
½ kašičice tucane crvene paprike
2 šolje kuvanog pasulja
1 šaka ISC spanaća, sitno seckanog
1 kašika balzamiko sirćeta
so i biber po ukusu
Priprema:
U velikoj posudi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte luk, prstohvat soli i bibera, te dinstajte, povremeno mešajući, dok luk ne omekša, oko 3 minuta. Dodajte šargarepu, ruzmarin, beli luk i 200 ml vode. Dinstajte još oko 4 minuta. Potom, dodajte seckani paradajz, crvenu tucanu papriku i 400 ml vode. Kuvajte, često mešajući, oko 15 minuta. Ostavite supu da se kuva otprilike još 1 minut. Dodajte kuvani pasulj, spanać i kašiku balzamiko sirćeta. Začinite po ukusu, a potom ručnim mikserom izblendirajte do glatke konzistencije kako biste dobili potaž. Prijatno!