fbpx

DECEMBARSKI "5 DANA DETOKS PROGRAM" 23-27.12.

Salata sa pečenim karfiolom i kinoom

Ukoliko praktikujete režim ishrane sa ciljem skidanja suvišnih kilograma, obavezno u jelovnik uključite karfiol. Naime, ovo niskokalorično povrće ne sadrži mnogo ugljenih hidrata, ali je prepuno vlakana koji poboljšavaju varenje, te ubrzavaju metabolizam. U kombinaciji sa bezglutenskom pseudožitaricom kinoom pomoći će vam da dugo ostanete siti, unesete mnogo nutrijenata, ali i sačuvate vitku liniju. Salata sa pečenim karfiolom i kinoom odlično pristaje proteinu, npr. nekoj mahunarki, parčetu ribe ili mesa. Prijatno.

Sastojci:

Za dresing:
1⁄4 šolje ekstradevičanskog maslinovog ulja
1⁄2 kašike tahinija
sok od 1⁄2 limuna
1 kašika balzamiko sirćeta
1⁄8 kašičice himalajske soli
1⁄8 kašičice kurkume
1⁄4 kašičice karija
1 kašičica sirovog organskog meda

Za pečeni karfiol:
1 glavica karfiola
2 kašike susamovog ulja
2 kašičice mlevenog belog luka
1⁄4 kašičice kurkume
1⁄2 kašičice karija
1⁄8 kašičice mlevene paprike
himalajska so i biber po ukusu

Za salatu:
prethodno pečen karfiol
1 šolja kuvane kinoe
1 paprika, seckana na kockice
1⁄4 šolje peršuna
1⁄4 šolje grožđica

Priprema:
Pomešajte sve sastojke za preliv u šolji. Zatim pripremite pečeni karfiol: pomešajte sve začine, zatim u dobijenu mešavinu sipajte preko karfiola, koji ste prethodno isekli na manje komade i prelili susamovim ulje. Nakon toga, zagrejte rernu na 200 °C stepeni. U tepsiju, obloženu papirom za pečenje, poslažite kafriol, te ostavite da se peče oko 15 minuta. Nakon toga, ostavite karfiol da se ohladi. Skuvajte kinou, te je pomešajte sa karfiolom, paprikom, grožđicama i dresingom. Poslužite i uživajte!

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 0 Prosečna ocena: 0]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

119 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.