Sve o Yass Essential veganskoj kozmetici

O tome šta podrazumeva astrohealing kozmetika, kakvi su to veganski, te kakvi prirodni beauty preparati razgovarali smo sa Jasminom, vlasnicom brenda Yass Essential. Pitali smo je i koja je misija njenog brenda, te koji su glavni sastojci njenih preparata.

Gde ste pronašli inspiraciju za kreiranje Yass Essential brenda?

Kao vlasnica “Salona unutrašnje lepote i spoznaje”, sertifikovani astrolog, life-coach, Bahov praktičar, astroheeling praktičar, svakodnevno radeći sa klijentima na unutrašnjim aspektima ličnosti, došla sam na ideju da pomognem svima koji su zainteresovani za rad na sebi, a kroz negu lica i tela, koristeći prirodne, organske i sertifikovane veganske kozmetičke proizvode Yass Essential, u isto vreme pružajući sebi i tzv. aromatherapy pomoću čitavog spektra cvetnih esencija i eteričnih ulja lekovitog aromatičnog bilja, kroz njihovo aromaterapijsko i blagotvorno dejstvo na kožu. U radu sa klijentima koristim eterična ulja koja oslobađaju neprijatne emocije. S time u vezi rodila se ideja da eterična ulja budu glavni sastojci veganske kometike.

Šta podrazumeva astrohealing kozmetika?

Astrohealing je proces rada na sebi koji podrazumeva i primenu Bahovih cvetnih preparata tj. esencija kojima se dovode u balans različita emotivna stanja klijenata. Bahove esencije su zajedno sa eteričnim uljima sadržane u nekim od naših proizvoda. Jedan od njih je univerzalna rescue kremi, i naravno, biće sadržane i u paleti novih proizvoda čija priprema je u toku.

U čemu se brend Yass Essential razlikuje od drugih brendova prirodne tj. organske kozmetike?

Ono što je veoma važno istaći jeste činjenica da se Yass Essential kozmetika proizvodi u malim serijama pa je samim tim na tržištu uvek dostupna sveža sa očuvanim kvalitetom i jakom koncentracijom svih aktivnih sastojaka.

Naša prirodna kozmetika stimuliše i podržava prirodne funkcije kože, pružajući joj nežnu i zdravu negu važnu za zdravlje kože u bilo kojim godinama života. Ne sadrži veštačke arome, već visokokoncentrovana i vrhunski kvalitetna eterična ulja koja imaju mnogobrojne benefite na kožu kao i na celokupni organizam.

Visokokvalitetna ambalaža i dizajn našeg brenda uistinu odišu kvalitetom, nežnošću, toplinom i kao takvi pružaju poseban doživljaj.

Kako možemo znati da je proizvod zaista prirodan i šta to podrazumeva?

Nazivi „prirodno“ i „organsko“ često zbunjuju potrošače. Organski sastojci proizvedeni su bez upotrebe mineralnih đubriva, genetski modifikovanog semena, pesticida i drugih hemijskih preparata i kao potvrdu za to poseduju odgovarajući sertifikat. Da bi se dobila etiketa „organsko”, najmanje 95% prirodnih sastojaka u preparatu mora biti iz organske proizvodnje. Ipak, za vodu koja čini neophodan deo krema, losiona i drugih preparata ne može se dokazati organsko poreklo. Najviše što se za nju može reći jeste da potiče sa prirodnih staništa.

Prvi i osnovni način na koji se možete uveriti da se zaista radi o prirodnim proizvodima jeste INCI sastav svakog našeg sertifikovanog proizvoda.

Suština u prirodnoj i organskoj kozmetici je da priroda nudi sve što je potrebno kako bi naša koža izgledala zdravo i sjajno. Prirodni sastojci na najbolji mogući način podržavaju prirodne procese regeneracije kože. Zahvaljujući prirodnim sastojcima, prirodna kozmetika aktivno stimuliše prirodne funkcije kože, za razliku od veštačkih sastojaka koji direktno utiču na menjanje naših fizioloških procesa, pritom opterećujući kožu. S obzirom na to da nam pružaju nežnu i zdravu negu, prirodni proizvodi su korisni za zdravlje kože u bilo kojim godinama. Takođe, dragocena i hranjiva ulja sadržana unutar semena biljaka po sastavu suveoma slična prirodnom ulju koje proizvodi koža. Ona se lako apsorbuju u kožu i tako postaju deo njene zaštitne barijere.

Zašto baš veganska kozmetika?

Ako je vaš san povratak prirodi i smislenom načinu života, u isto vreme vaš izbor u pogledu kozmetičkih proizvoda može predstavljati prvi korak u promeni svih ostalih životnih navika. Našu liniju veganske kozmetike čine proizvodi koji sadrže isključivo sastojke biljnog porekla, a što je još i važnije, njihova dejstva nisu ispitivana na životinjama. Proizvodni proces naši preparata u najvećoj mogućoj meri iskazuje brigu za životnu sredinu, a u isto vreme naši proizvodi ne sadrže nikakve potencijalno iritirajuće materije za kožu, kao što su parabeni, hemijski filteri ili mineralna ulja. Veganska kozmetika, kao što smo već prethodno naveli, uključuje i izbegavanje okrutnih testiranja na životinjama uz konstantno iznalaženje kreativnih, tj. novih načina za testiranje i ujedno dokazivanje da veganski proizvodi ne izazivaju reakcije, i sve to bez povređivanja živih bića.

Koji su osnovni sastojci Yass Essential proizvoda?

Najzastupljeniji sastojak u kozmetičkim proizvodima Yass Essential jeste eterično ulje jasmina, sa svojim toplim i elegantnim, romantičnim i senzualnim mirisom i slatkom cvetnom aromom. Snažan je afrodizijak. Podstiče kreativnost te povezuje srčanu i sakralnu čakru koje su kolevka naše kreativnosti i seksualnosti. Upotreba eteričnog ulja jasmina u svrhu jačanja libida stara je nekoliko hiljada godina. U mnogim kulturama je na ceni kao snažan afrodizijak i odlična pomoć u podsticanju romantičnog raspoloženja, intimnosti i fizičke ljubavi. Eterično ulje jasmina se više od dve hiljade godina koristi u aromaterapiji i pripisuju mu se blagotvorna dejstva na nerve, srce, krvni pritisak, disajne organe i imunitet. Ovo ulje jedno je od najdelotvornijih antidepresiva. Čak i brojni lekari klasične medicine preporučuju eterično ulje jasmina za ublažavanja stresa, depresije, nemira, nervoze, nesanice i sličnih poremećaja. Odlično je za podizanje niskog samopouzdanja i za jačanje pozitivne percepcije vlastitih mentalnih i fizičkih vrednosti.

Pored jasmina, u našim proizvodima zastupljen je čitav niz i drugih eteričnih ulja koja u suštini predstavljaju koncentrovane esencije intezivnog mirisa dobijenih iz biljaka ili delova biljaka (cvet, seme, koren, kora, stabljike, voće i dr).

Istraživanja su pokazala da mirisi dolaze do onih delova mozga do koji ne mogu da stignu antidepresivi. Oni služe da umnože neurotransmitere koji su zaslužni za poboljšanje raspoloženja. Eterična ulja mogu da utiču na to. Naše telo apsorbuje eterična ulja preko sluzokože nosa tokom udisanja, preko bronhija, kao i tokom masiranja tj. utrljavanja na kožu.

INTERVJU: Sve o astrohealing kozmetici Yass Essential brenda

Na Vašem sajtu pronašli smo brojne čakra sprejeve. Možete li nam objasniti kakvi su to preparati?

U telu se nalazi sedam glavnih i vrlo važnih energetskih centara. U pitanju su čakre koje određuju čovekovo telesno, mentalno i duhovno zdravlje. Čakre ili energetski centri se nalaze na glavnom meridijanu koji započinje u korenu lumbalnog dela kičme i završava na temenu glave. Postoji sedam glavnih čakri koje su smeštene u sredini tela i raspoređene su odozdo prema gore na kičmi. Pet ih se nalazi na unutrašnjim zidovima kičmenog kanala, a formiraju se na područjima pet spletova nerava. Dve čakre nalaze se u glavi. Vibracije čakri utiču na funkcionisanje određenih žlezda, organa, metabolizma i celog tela. Osim toga, utiču i na naš duhovni razvoj i samorealizaciju. Što su čakre usklađenije i otvorenije za protok energije, čovek je zdraviji. Svaka čakra je ujedno i skladište raznih vrsta psihofizičkih energija, te vlada određenim delom tela. Čakre takođe vibriraju na određenim frekvencijama i prenose energiju kroz telo i um.

Kod većine ljudi ovi centri su uspavani i neaktivni. Možete ih aktivirati pomoću određenih vežbi i meditacije i naravno pomoću čakra sprejeva. Aktiviranje čakri budi odgovarajuće sposobnosti u psihičkom i mentalnom telu i tako omogućuje pojedincu da probudi svoj mentalni potencijal. Kako su čakre povezane s mozgom, potrebno ih je aktivirati kako bi se probudili uspavani centri u mozgu. Čakre možemo posmatrati kao točkove koji proizvode želje u nama samima. Želja, kao i točak je zapravo velika pokretačka snaga. Vrsta ciljeva i želja kojima težimo zapravo zavisi od frekvencije našeg uma, odnosno čakre koja nam je trenutno najaktivnija. Kada dođe do buđenja čakri, osoba počinje da ispoljava više osobina jer se aktiviraju određeni delovi mozga.

Primetili smo da imate specifičan vizuelni identitet. Kako ste ga osmislili?

Ime brenda Yass Essential dolazi od jednog od najzastupljenijih sastojaka u našim kozmetičkim proizvodima, jasmina, čije ime nosim i ja. Vizuelni identitet brenda, odabir boja i logotip osmišljeni su da što verodostojnije oslikaju cvet jasmina i određene astrološke simbole kao što su mesec i zvezde. Dizajn je delo talentovane dizajnerke Une Kandić iz design studia Kreatika, iz Novog Sada, koja je u logu brenda Yass Essential na najlepši mogući način dočarala moju ideju da sa prirodnom kozmetikom spojim deo astroheeling priče, uz pregršt zaista predivnih cvetnih esencija i esencijalnih ulja u kozmetičkim proizvodima.

Možete li nam malo približiti Yass Essential poslovnu strategiju?

Naša poslovna strategija usmerena je ka proizvodnji bezbednih i efikasnih prirodnih kozmetičkih proizvoda. Oni su kontrolisani od strane domaćih akreditovanih ustanova. Osim toga, cena je pristupačna široj populaciji. Takođe, naša poslovna strategija usmerena je i ka stalnom razvoju i edukaciji baziranoj na novim dostignućima u oblasti prirodne kozmetike. A najvažnije nam je povećanje zadovoljstva korisnika i osluškivanje njihovih potreba.

Koja je misija Yass Essential brenda?

Naša misija je da konstantno radimo na razvoju vrhunskog kvaliteta naših kozmetičkih proizvoda. Naša priča je počela sa željom da našem tržištu ponudimo najprirodniju i u isto vreme i najkvalitetniju moguću vegansku kozmetiku. Pored toga što ne sadrži štetne sintetičke sastojke kao konvencionalna kozmetika, u sebi nosi i određenu energiju. Elementi koje nam priroda pruža su istovremeno i jednostavni i kompleksni, te predstavljaju prave nosioce tzv. “informacija” koje se “ugrađuju” u ćelije kože. Uz ambalažu vrhunskog kvaliteta i predivne note mirisnih eteričnih ulja, verujemo da ćete uživati u svim segmentima svakog našeg proizvoda.