Brusketi sa čeri paradajzom
Započnite dan aromatičnim brusketima! Mirisi i ukusi prepečenog integralnog bageta, čeri paradajza, bosiljka, belog luka i ekstradevičanskog maslinovog ulja odvešće vas nakratko u mediteranske krajeve. Prepustite se slasnim zalogajima i uživajte! Ovo su brusketi sa čeri paradajzom.
Sastojci:
3 šake ISC čeri paradajza, iseckanih na kockice
1 šaka svežih listova bosiljka, iseckanih
1-2 čena belog luka, izgnječena
1 dl ekstradevičanskog maslinovog ulja
himalajska so i biber po ukusu
1 kašika balzamiko sirćeta
1-2 integralna bageta, isečenih na kriške
Priprema:
U posudi srednje veličine pomešajte seckani čeri paradajz, bosiljak i beli luk. Preko toga prelijte 5 kašika ekstradevičanskog maslinovog ulja, 1 kašiku balzamiko sirćeta i himalajske soli po ukusu. Prekrijte i ostavite posudu u frižideru. Može da stoji do osam sati pre serivranja. Nakon toga, isecite baget na kriške i premažite svaki ekstradevičanskim maslinovim uljem, pa ih poslažite u tepsiju, u koju ste prethodno stavili papir za pečenje. Pecite ih 2-4 minuta na 220 °C, dok ne poprime zlatnu boju i ne postanu hrskavi. To će se otopiti budući da su bageti vrući. Servirajte bagete uz miks čeri paradajza, bosljka i belog luka.