fbpx

FEBRUARSKI "5 DANA DETOKS PROGRAM" 24-28.2.

Brusketi sa čeri paradajzom

Započnite dan aromatičnim brusketima! Mirisi i ukusi prepečenog integralnog bageta, čeri paradajza, bosiljka, belog luka i ekstradevičanskog maslinovog ulja odvešće vas nakratko u mediteranske krajeve. Prepustite se slasnim zalogajima i uživajte! Ovo su brusketi sa čeri paradajzom.

Sastojci:
3 šake ISC čeri paradajza, iseckanih na kockice
1 šaka svežih listova bosiljka, iseckanih
1-2 čena belog luka, izgnječena
1 dl ekstradevičanskog maslinovog ulja
himalajska so i biber po ukusu
1 kašika balzamiko sirćeta
1-2 integralna bageta, isečenih na kriške

Priprema:
U posudi srednje veličine pomešajte seckani čeri paradajz, bosiljak i beli luk. Preko toga prelijte 5 kašika ekstradevičanskog maslinovog ulja, 1 kašiku balzamiko sirćeta i himalajske soli po ukusu. Prekrijte i ostavite posudu u frižideru. Može da stoji do osam sati pre serivranja. Nakon toga, isecite baget na kriške i premažite svaki ekstradevičanskim maslinovim uljem, pa ih poslažite u tepsiju, u koju ste prethodno stavili papir za pečenje. Pecite ih 2-4 minuta na 220 °C, dok ne poprime zlatnu boju i ne postanu hrskavi. To će se otopiti budući da su bageti vrući. Servirajte bagete uz miks čeri paradajza, bosljka i belog luka.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 3 Prosečna ocena: 3.7]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

120 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.