Hladan potaž od kukuruza

Kada su temperature visoke, pravite hladne potaže, koji će vas osvežiti i snabdeti potrebnom energijom. Ovog puta spojila sam kukuruz, žuti paradajz, žutu papriku i krastavac, te dobila fantastičan obrok, koji možete da jedete u svako doba dana.

Vreme pripreme: 20 minuta
Količina: 2-3 porcije

Sastojci:
2 šolje kuvanog mladog kukuruza
2 žuta paradajza, sitno seckana
1 žuta paprika, očišćena od semenki i sitno seckana
1 šolja ISC krastavca, oguljenog i sitno seckanog
¼ šolje ekstradevičanskog maslinovog ulja
2 kašike jabukovog sirćeta
½ kašičice soli
½ kašičice bibera

Sastojci za serviranje:
⅓ šolje žute paprike, sitno seckane
nekoliko listova sveže mirođije

Priprema:
1. Stavite sve sastojke u blender i blendirajte dok ne dobijete smesu glatke teksture.
2. Dobijeni potaž pospite sitno seckanom žutom paprikom i ukrasite mirođijom.
3. Poslužite i uživajte.