Hladna kremasta supa od krastavca

Krastavac veoma često koristim kao glavni sastojak u letnjim jelima. Budući da sadrži veliku količinu vode, odlično osvežava organizam. Osim toga, ukus krastavca lako se prilagođava ukusu drugih namirnica. Ovog puta sam ga iskoristila kao bazu kremaste supe, u koju sam dodala različito sveže bilje.

Vreme pripreme: 15 minuta
Količina: 2 porcije

Sastojci:
1 halapenjo zelena papričica, seckana na sitne komade
1 kašika vlašca, sitno seckanog
1 čen belog luka, izgnječen
1 ISC krastavac, sitno seckan
¼-½ šolje peršunovog lišća, sitno seckanog
1-2 kašike svežeg soka od limuna
1 šolja nezaslađenog sojinog mleka
¼ šolje punomasnog kokosovog mleka
¾ kašičice soli
¼ kašičice bibera
5-6 listova svežeg bosiljka + nekoliko listića za dekoraciju
1 kašika maslinovog ulja
1 kašičica integralnog susama za dekoraciju

Priprema:
1. Stavite sve sastojke u blender, osim susama i listova bosiljka za dekoraciju, te ih blendirajte dok ne dobijete smesu glatke teksture.
2. Sipajte dobijeni potaž u posudu i dekorišite ga listićima bosiljka, te pospite susamom.
3. Poslužite i uživajte.