Kremasta fusili čorba od povrća

Ovo je jedna od onih čorbi koju možete jesti umesto glavnog obroka, jer osim vitaminima bogatog povrća sadrži i integralnu testeninu, koja će vas lako zasititi. U ovaj recept dodala sam integralne fusile, a zahvaljujući pasti od paradajza i kokosovom mleku, čorba je izuzetno kremasta i gusta. Evo kako se pravi fusili čorba.

Vreme pripreme: 1 h 30 min.
Količina: 6 porcija

Sastojci:
2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
1 luk, sitno seckan
2-4 čena belog luka, izgnječena
2 kašike listova sveže majčine dušice
1 kašika suvog bosiljka
1 kašika sušenog origana
1-2 kašičice semena komorača (koristite po svom ukusu)
1 kašičica mlevene crvene paprike
1 kašičica tucane crvene paprike
prstohvat soli
prstohvat bibera
2 kašike paste od paradajza u tubi
6 ISC šargarepa, krupno seckanih
4 celera u štapu, krupno seckana
6 šolja bujona od povrća
4-6 šolja listova zelenog povrća (spanać, kelj, mladi listovi celera)
250 ml punomasnog nezaslađenog kokosovog mleka
300 g integralnih fusila

Priprema:
1. Zagrejte maslinovo ulje u velikoj šerpi na umerenoj temperaturi. Dodajte luk i dinstajte ga 5 minuta dok ne porumeni.
2. Dodajte krupno isečenu šargarepu, celer, beli luk, majčinu dušicu, bosiljak, origano, komorač, mlevenu crvenu papriku i prstohvat soli i bibera. Dinstajte još 5 minuta.
3. Zatim u to umešajte pastu od paradajza. Dodajte bujon od povrća i prstohvat tucane crvene paprike. Kuvajte na tihoj vatri oko 45 minuta, dok šargarepa ne omekša.
4. Otprilike 10 minuta pre služenja dodajte zeleno povrće, kokosovo mleko i integralne fusile.
5. Poslužite i uživajte.