Mafini od ovsenih pahuljca sa malinama

Prvi mafin napravljen je u Americi u 19. veku, a od tada nastalo je bezbroj recepata za ovaj fantastičan desert. Verzija, koju vam predstavljam u nastavku, sastoji se od ovsenih pahuljica i malina i izuzetno je ukusna. U ovim mafinima možete da uživate za doručak ili užinu. Prijatno!

Vreme pripreme: 45 minuta
Količina: 9-12 mafina

Sastojci:
2 ½ šolje ovsenih pahuljica
1 kašika čia semenki
1 ½ šolja nezaslađenog bademovog mleka
⅓ šolje agava sirupa
2 kašike kokosovog ulja, rastopljenog
1 kašičica ekstrakta vanile
1 kašičica cimeta
½ kašičice soda bikarbone
¼ kašičice soli
1 šolja malina

Priprema:
1. U velikoj posudi pomešajte ovsene pahuljice (ne brašno, nego pahuljice) i čia semenke. U odvojenoj posudi pomešajte bademovo mleko, agava sirup, rastopljeno kokosovo ulje, ekstrakt vanile, cimet, soda bikarbonu i so. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Pokrijte posudu i stavite u frižider da odstoji najmanje 2 sata.
2. Zagrejte rernu na 180 °C. Stavite papirne korpice u kalup za mafine, te u svaku sipajte smesu od ovsenog brašna. Na svaki mafin stavite 3-5 malina.
3. Stavite kalup za mafine u rernu, te ih pecite 25-30 minuta, dok ne omekšaju.
4. Poslužite nakon što se ohlade i uživajte!