Novogodišnji čokoladni mus sa malinama

U prazničnim danima zasladite se ovim zdravim čokoladnim musom sa malinama. Baza za ovaj jednostavan recept od 7 sastojaka su kakao puter i kakao prah, koji u kombinaciji čine bogatu čokoladnu osnovu. Zahvaljujući kokosovom mleku, mus ima odgovarajuću kremastu teksturu, a urme mu pružaju potrebnu prirodnu slatkoću. Isprobajte recept za čokoladni mus sa malinama, koji možete da pronađete u nastavku.

Vreme pripreme: 30 minuta + 4 h za hlađenje
Količina
: 2-4 porcije

Sastojci:
½ šolje + 1 kašika nezaslađenog kakao praha
1 kašika rogača u prahu (opciono)
¾ šolje veganske crne čokolade, sitno seckane
1 prstohvat soli
1 ⅕ šolja nezaslađenog kokosovog mleka
1 kašičica ekstrakta vanile
1 kašika agava sirupa
6-9 urmi, očišćenih od koštica

Sastojci za dekoraciju:
¼ šolje ISC malina
1 kašika kokosovog krem-šlaga po porciji

Priprema:
1. U manjoj šerpi pomešajte kakao u prahu, rogač u prahu, komadiće veganske crne čokolade, ¾ šolje kokosovog mleka i so, te sve kuvajte, povremeno mešajući, na umereno jakoj temperaturi, dok se sastojci ne otope.
2. Nakon toga dodajte preostalo kokosovo mleko, te sve mešajte dok se sastojci ne sjedine. Sklonite šerpu sa šporeta, pa dodajte ekstrakt vanile i agava sirup.
3. Dobijenu smesu sipajte u blender, dodajte urme, te blendirajte dok ne dobijete smesu glatke teksture.
4. Prebacite u posudu i poklopite. Ostavite u frižideru dok se ne ohladi i ne zgusne – na najmanje 4 sata, a najbolje preko noći.
5. Nakon toga, dobijeni mus ukrasite kokosovim krem-šlagom i malinama.
6. Poslužite i uživajte.