Pečena ovsena kaša sa bundevom

Koji god sastojak da dodate ovsenim pahuljicama imaćete osećaj da ste pripremili potpuno novo jelo. U ovu ovsenu kašu, čiji recept možete da pronađete u nastavku, dodala sam bundevu i godži bobice, te sam sve zajedno zapekla u rerni. Isprobajte i javite mi utiske.

Vreme pripreme: 45 minuta
Količina: 4-6 porcija

Sastojci:
2 lanena jaja (Pomešajte 1 kašičicu mlevenog lanenog semena i 3 kašičice vrele vode za svako laneno jaje.)
⅓ šolje pirea od bundeve (Omekšajte bundevu na pari, te je izblendirajte.)
¼ šolje agava sirupa
2 kašike kokosovog ulja, otopljenog + još malo za podmazivanje posude za pečenje
¼ kašičice soli
1 ½ kašičica začina za medenjake
½ kašičice cimeta
1 šolja nezaslađenog bademovog mleka
1 šolja nezaslađenog kokosovog mleka
2 ½ šolje ovsenih pahuljica
¾ šolje oraha, sitno seckanih
⅓ šolje godži bobica
1-2 kašike kokosovog šećera, opciono

Sastojci za serviranje:
kokosov krem-šlag
agava sirup

Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180°C, te keramičku posudu za pečenje podmažite sa malo kokosovog ulja.
2. U većoj posudi pomešajte lalnena jaja, pire od bundeve, agava sirup, kokosovo ulje, so, začin za medenjake i cimet, te mešajte dok se sastojci ne sjedine.
3. Dodajte bademovo i kokosovo mleko i ponovo promešajte. Zatim dodajte ovsene pahuljice i orase, te dobro promešajte.
4. Dobijenu smesu sipajte u keramičku posudu za pečenje. Po vrhu sipajte kokosov šećer, te poslažite godži bobice.
5. Pecite 30-35 minuta ili dok smesa ne postane zlatne boje, a ivice karamelizovane. Izvadite iz rerne i ostavite nekoliko minuta da se ohladi.
6. Dekorišite kokosovim krem-šlagom i agava sirupom.
7. Servirajte i uživajte.